Microsoft Marketplace for Mobile krijgt bekend logo

Redactie
12 maart 2009, 15:19
1 min leestijd
Microsoft Marketplace for Mobile krijgt bekend logo
microsoft market

Het zal niemand ontgaan zijn: Microsoft gaat ook een softwarewinkel openen. Wanneer Windows Mobile 6.5 beschikbaar komt zal het ook mogelijk zijn om applicaties te installeren via de Microsoft-shop. Tot nu toe waren ontwikkelaars aangewezen op softwareportals zoals Pocketgear en Handango, die vaak wel 50% opstrijken. Microsoft kiest voor 30% en geeft de overige 70% aan de ontwikkelaars. Maar dat logo? Dat komt toch wel erg bekend voor.

Misschien is het een ongelukkige samenloop van omstandigheden en had Microsoft toevallig ook al bedacht dat het leuk zou zijn om een boodschappentasje als logo te gebruiken. Hoe dan ook, het logo lijkt wel erg sterk op die van de Android Market.

Lees verder na de advertentie.

Ontwikkelaars moeten $99 per jaar betalen om zich te registreren. Ze kunnen daarvoor vijf applicatie indienen, die Microsoft zal gaan testen en promoten. De applicaties zijn te koop vanaf $0,99 maar mogen ook gratis worden weggegeven. Ontwikkelaars die niet genoeg hebben aan de vijf applicaties kunnen voor $99 per stuk meer dan vijf applicaties indienen bij Microsoft. Klanten kunnen afrekenen met hun creditcard.

Meer info: Microsoft Marketplace

Categorie: Google Play
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's