Microsoft Marketplace for Mobile krijgt bekend logo

microsoft marketHet zal niemand ontgaan zijn: Microsoft gaat ook een softwarewinkel openen. Wanneer Windows Mobile 6.5 beschikbaar komt zal het ook mogelijk zijn om applicaties te installeren via de Microsoft-shop. Tot nu toe waren ontwikkelaars aangewezen op softwareportals zoals Pocketgear en Handango, die vaak wel 50% opstrijken. Microsoft kiest voor 30% en geeft de overige 70% aan de ontwikkelaars. Maar dat logo? Dat komt toch wel erg bekend voor.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Misschien is het een ongelukkige samenloop van omstandigheden en had Microsoft toevallig ook al bedacht dat het leuk zou zijn om een boodschappentasje als logo te gebruiken. Hoe dan ook, het logo lijkt wel erg sterk op die van de Android Market.

Ontwikkelaars moeten $99 per jaar betalen om zich te registreren. Ze kunnen daarvoor vijf applicatie indienen, die Microsoft zal gaan testen en promoten. De applicaties zijn te koop vanaf $0,99 maar mogen ook gratis worden weggegeven. Ontwikkelaars die niet genoeg hebben aan de vijf applicaties kunnen voor $99 per stuk meer dan vijf applicaties indienen bij Microsoft. Klanten kunnen afrekenen met hun creditcard.

Meer info: Microsoft Marketplace

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.