De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Microsoft-medewerker vindt spam versturend Android-botnetwerk

Redactie
4 juli 2012, 14:53
1 min leestijd
Android

Microsoft’s anti-spam medewerker Terry Zink heeft een botnetwerk ontdekt dat gebruikmaakt van Android-smartphones om spamberichten te versturen. Dit schrijft Zink op zijn blog. De e-mails worden allemaal verstuurd via Yahoo! Mail op Android-apparaten. Het is niet duidelijk hoe groot het botnetwerk precies is. Android-telefoons in Chili, Indonesië, Libanon, Oman, de Filipijnen, Rusland, Saudi Arabie, Thailand, Oekraine en Venezuela lijken vooral last te hebben van het botnetwerk.

In de getroffen landen kunnen veel gebruikers volgens Zink niet goed omgaan met beveiliging en probeert men vaker een app buiten de Google Play Store te downloaden. Hierdoor is de kans groter dat iemand per ongeluk malware downloadt, waardoor je smartphone bijvoorbeeld aan een botnetwerk wordt toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Een botnetwerk bestaat uit meerdere devices die zijn geïnfecteerd door hetzelfde stuk software. De beheerder van het netwerk kan deze apparaten vervolgens gebruiken om op grote schaal iets te doen, zoals het verzenden van spam. In China werd een Android-botnetwerk in februari nog ingezet om te bellen naar dure telefoonnummers.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu