Microsoft Surface Duo onthuld: inklapbare Android-telefoon met twee schermen

Michel van 't Klaphek
2 oktober 2019, 18:54
2 min leestijd
Microsoft Surface Duo onthuld: inklapbare Android-telefoon met twee schermen

Microsoft keert terug op de smartphonemarkt. Volgend jaar brengt het bedrijf namelijk de Surface Duo uit, een Android-telefoon met twee ‘inklapbare’ schermen. Het design en de specificaties zijn nog niet definitief.

Microsoft Surface Duo officieel

Microsoft kwam tijdens tijdens haar Surface-evenement met een verrassing op de proppen. Het bedrijf uit Redmond brengt volgend jaar namelijk een concurrent voor de Samsung Galaxy Fold uit. De Microsoft Surface Duo heeft twee 5,6 inch-schermen die beiden volledig kunnen draaien. Opengeklapt heeft hij het formaat van een kleine tablet, terwijl hij dichtgeklapt in je broekzak past.

Opvallend genoeg draait de Microsoft Surface Duo op Android, en dus niet Windows, zoals de rest van de Surface-producten. Microsoft weigert de Duo overigens een smartphone te noemen. Volgens Panos Panay, chief product officer van de Surface-producten, voldoet het toestel namelijk niet aan de standaardomschrijving van een smartphone. In plaats daarvan zou de Surface Duo in een andere, eigen categorie vallen.

Microsoft Surface Duo officieel

Het design van het opvouwbare apparaat is nog niet definitief. Wel staat vast dat het apparaat twee schermen krijgt, welke ieder verschillende apps kunnen draaien. Ook zou je het tweede scherm kunnen gebruiken als toetsenbord, of als controller tijdens het spelen van games. Bovendien is zeker dat het opvouwbare apparaat wordt aangestuurd door een Snapdragon 855-chip.

Microsoft is van plan om de Surface Duo eind 2020 uit te brengen. Tijdens het Surface-evenement, dat momenteel plaatsvindt in New York, is een testversie van het toestel aanwezig. Het bedrijf benadrukt dat het hierbij om een prototype gaat. Waarschijnlijk is het toestel alvast aangekondigd zodat ontwikkelaars aan de slag kunnen met het maken van apps.

Microsoft Surface Duo officieel 2

Microsoft maakt rentree

De Surface Duo zorgt ervoor dat Microsoft zich weer gaat mengen op de smartphonemarkt. Het bedrijf trok zich in 2017 terug door Windows Phone de nek om te draaien. Alhoewel deze toestellen geliefd waren onder een kleine groep gebruikers, kon het platform niet opboksen tegen het machtige Android van Google en iOS van Apple.

Op de hoogte blijven van de Microsoft Surface Duo? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Via: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu