De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Microsoft-apps ook voorgeïnstalleerd op tablets van LG en Sony

Redactie
27 mei 2015, 13:34
2 min leestijd
Microsoft-apps ook voorgeïnstalleerd op tablets van LG en Sony

Microsoft gaat zijn apps, die met name geschikt zijn voor tablets, op nieuwe producten van verschillende fabrikanten meeleveren, waaronder tablets van LG en Sony.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Microsoft bekend. Eerder sloot de softwaregigant al overeenkomsten met Samsung en Dell, die beiden ook Microsoft-apps met hun producten meeleveren. Zo is de Galaxy S6 bijvoorbeeld al voorzien van Microsoft-apps.

Naast LG en Sony, dat met Samsung en Dell de belangrijkste merken zijn, behoren ook het Chinese Haier, het Duitse Wortmannn en Ionik, Braziliaanse Positivo en Mexicaanse Inco tot de lijst met fabrikanten die een overeenkomst met Microsoft hebben gesloten.

Microsoft tablet-apps op Sony- en LG-apparaten

outlook1

Microsoft is sinds het  aanstellen van ceo Satya Nadella in 2014 een nieuwe koers gaan varen, die zich richt op mobile/cloud first. Dit betekent dat Microsoft mobiele apparaten en de cloud als de belangrijkste onderwerpen beschouwt, en dat ze in beide werelden absoluut aanwezig willen zijn. In de cloud is Microsoft al een grote speler met Azure, het zakelijke cloudplatform dat door bedrijven wordt gebruikt, In de mobiele wereld is Microsoft hard op weg om ook een belangrijke speler te worden.

Windows 10 zet flink in op het verbreden van het app-aanbod; Android- en iOS-ontwikkelaars kunnen hun apps namelijk gemakkelijk overzetten naar Windows 10, waardoor het direct een universele app is voor de desktop-producten, mobiele apparaten en consoles die op Windows 10 draaien. Dat kan heel interessant zijn voor app-ontwikkelaars.

Een andere tactiek van Microsoft is om voor alle systemen de belangrijkste diensten via een app beschikbaar te maken, zoals Office, OneDrive en Skype. Ook heeft Microsoft de prachtige apps Acompli (e-mail) en Sunrise Calendar (kalender) overgenomen, waarvan eerstgenoemde nu  onder de naam  Outlook  in Google Play is te downloaden. Sunrise Calender is na de overname, net als Outlook, alsmaar beter geworden.

Laatste nieuws over Microsoft

Bron: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu