Microsoft-topman Steve Ballmer haalt hard uit naar Android
Redactie

Microsoft-topman Steve Ballmer haalt hard uit naar AndroidTijdens de Web 2.0 conferentie in San Francisco heeft Microsoft-topman Steve Ballmer zich zeer kritisch uitgelaten over Android. Volgens Ballmer moet je een computerwetenschapper te zijn om Android te gebruiken omdat het zo ingewikkeld is. Iets dat bij Windows Phone telefoons van Microsoft volgens Ballmer niet het geval is. De topman van Microsft gaf aan dat hij niet bepaald enthousiast wordt van de vele Android-telefoons met een steeds wisselende gebruikerservaring. Iets waar Microsoft’s Windows Phone besturingssysteem natuurlijk geen last van heeft.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Zelf schaart Ballmer Windows Phone meer in het rijtje van Apple. Windows Phone toestellen en de iPhone voelen goed aan en zien er goed. Ballmer vindt dat je bij Android niet altijd goed weet wat je kan verwachten en dat kan tot verwarring leiden bij de consument. De Microsoft-topman benadrukt tevens dat de goedkoopste smartphones die nu op de markt zijn Android-telefoons zijn, maar dat Windows Phone hier binnenkort ook mee gaat concurreren.

Dat Ballmer niet zo positief over de concurrentie is zegt meer over de positie van Windows Phone dan van Android. Hoewel het mobiele besturingssysteem van Microsoft over het algemeen goed wordt beoordeeld ontbreekt het nog aan martkaandeel. Meer dan veertig procent van de alle smartphones wereldwijd draait op Android, terwijl dit aantal voor Windows Phone lager dan twee procent is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.