De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Microsoft-topman Steve Ballmer haalt hard uit naar Android

Redactie
20 oktober 2011, 16:01
1 min leestijd
Microsoft-topman Steve Ballmer haalt hard uit naar Android
Microsoft-topman Steve Ballmer haalt hard uit naar Android

Tijdens de Web 2.0 conferentie in San Francisco heeft Microsoft-topman Steve Ballmer zich zeer kritisch uitgelaten over Android. Volgens Ballmer moet je een computerwetenschapper te zijn om Android te gebruiken omdat het zo ingewikkeld is. Iets dat bij Windows Phone telefoons van Microsoft volgens Ballmer niet het geval is. De topman van Microsft gaf aan dat hij niet bepaald enthousiast wordt van de vele Android-telefoons met een steeds wisselende gebruikerservaring. Iets waar Microsoft’s Windows Phone besturingssysteem natuurlijk geen last van heeft.

Zelf schaart Ballmer Windows Phone meer in het rijtje van Apple. Windows Phone toestellen en de iPhone voelen goed aan en zien er goed. Ballmer vindt dat je bij Android niet altijd goed weet wat je kan verwachten en dat kan tot verwarring leiden bij de consument. De Microsoft-topman benadrukt tevens dat de goedkoopste smartphones die nu op de markt zijn Android-telefoons zijn, maar dat Windows Phone hier binnenkort ook mee gaat concurreren.

Lees verder na de advertentie.

Dat Ballmer niet zo positief over de concurrentie is zegt meer over de positie van Windows Phone dan van Android. Hoewel het mobiele besturingssysteem van Microsoft over het algemeen goed wordt beoordeeld ontbreekt het nog aan martkaandeel. Meer dan veertig procent van de alle smartphones wereldwijd draait op Android, terwijl dit aantal voor Windows Phone lager dan twee procent is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu