Microsoft wil 15 dollar voor ieder Android-toestel van Samsung

Redactie
6 juli 2011, 16:38
1 min leestijd
Microsoft wil 15 dollar voor ieder Android-toestel van Samsung

Microsoft wil dat Samsung 15 dollar aan haar betaalt voor iedere verkochte Android-telefoon. Volgens Zuid-Koreaanse media zitten Samsung en Microsoft momenteel rond de tafel om tot een overeenkomst te komen. Samsung zou bezig zijn de licentiekosten omlaag te brengen naar tien dollar per toestel en pleitten voor een diepergaande samenwerking met Microsoft op het gebied van Windows Phone 7.

Samsung is na Nokia de grootste telefoonmaker van de wereld en is hard op weg om nummer 1 te worden. Hoewel het Zuid-Koreaanse bedrijf meerdere besturingssystemen ondersteund, verkoopt Android waarmee de Samsung Galaxy-toestellen zijn uitgerust verreweg het best. Zo zijn er in de eerste 55 dagen al meer dan 3 miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S2 verkocht en daar zou Microsoft maar ook al te graag wat geld van zien.

Lees verder na de advertentie.

Eerder werd bekend dat HTC 5 dollar per Android-toestel aan Microsoft moet afdragen. Hiernaast is Microsoft ook actief bezig met het afsluiten van patentdeals met de makers van Android-apparaten. Dit alles leidt ertoe dat Microsoft flink begint te verdienen aan Android, anders dan Google die het besturingssysteem gratis weggeeft. Per dag worden er meer dan een half miljoen Android-apparaten geactiveerd en dit aantal neemt alleen maar toe wat alleen maar goed nieuws voor Microsoft lijkt. Microsoft heeft Google zelf nog niet aangeklaagd voor oneigenlijke gebruik van haar patenten.

Categorie: Fabrikanten
Merk: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's