Middenklasser HTC Desire 516 op weg naar Europa

Gijs Ettes
4 juli 2014, 9:01
1 min leestijd
Middenklasser HTC Desire 516 op weg naar Europa
HTC Desire 516

Afgelopen maart verscheen  de HTC Desire 516 in China en in augustus zal de middenklasser van HTC ook in Europa worden uitgebracht. Voorlopig echter alleen nog in Oostenrijk en Zwitserland voor een adviesprijs van 199 euro. Of en wanneer het toestel naar Nederland en België komt, is onbekend. HTC Nederland geeft doorgaans geen uitsluitsel over telefoons die nog niet officieel door het moederbedrijf zijn aangekondigd.

Met de HTC Desire 516 introduceert de Taiwanese telefoonmaker een concurrent voor de Motorola Moto G. Het toestel heeft weliswaar een groter 5 inch-display display, maar de resolutie is met 960 bij 540 pixels aanzienlijk lager. Verder is er een 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 200) en 1GB aan werkgeheugen aan boord.

Lees verder na de advertentie.

HTC Desire 516 specs

Desire 516

Het opslaggeheugen van de HTC Desire 516 bedraagt 4GB en is uit te breiden met een geheugenkaartje. Het toestel heeft ondersteuning voor twee simkaarten, maar draait helaas nog wel op Android Jelly Bean met  een oudere versie van de Sense-skin.

Overigens werd gisteren bekend  dat HTC in de maanden april, mei en juni een winst van omgerekend ruim 55 miljoen euro heeft geboekt. In het eerste kwartaal van dit jaar noteerde het bedrijf nog rode cijfers. Dat het weer iets beter gaat met HTC is vooral te danken aan de prima verkoop van de One M8. Meer over dat toestel lees je in onze uitgebreide HTC One M8 review.

Het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire 516
HTC Desire 516

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu