Middenklasser HTC Desire 516 op weg naar Europa

HTC Desire 516Afgelopen maart verscheen  de HTC Desire 516 in China en in augustus zal de middenklasser van HTC ook in Europa worden uitgebracht. Voorlopig echter alleen nog in Oostenrijk en Zwitserland voor een adviesprijs van 199 euro. Of en wanneer het toestel naar Nederland en België komt, is onbekend. HTC Nederland geeft doorgaans geen uitsluitsel over telefoons die nog niet officieel door het moederbedrijf zijn aangekondigd.

Met de HTC Desire 516 introduceert de Taiwanese telefoonmaker een concurrent voor de Motorola Moto G. Het toestel heeft weliswaar een groter 5 inch-display display, maar de resolutie is met 960 bij 540 pixels aanzienlijk lager. Verder is er een 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 200) en 1GB aan werkgeheugen aan boord.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC Desire 516 specs

Desire 516Het opslaggeheugen van de HTC Desire 516 bedraagt 4GB en is uit te breiden met een geheugenkaartje. Het toestel heeft ondersteuning voor twee simkaarten, maar draait helaas nog wel op Android Jelly Bean met  een oudere versie van de Sense-skin.

Overigens werd gisteren bekend  dat HTC in de maanden april, mei en juni een winst van omgerekend ruim 55 miljoen euro heeft geboekt. In het eerste kwartaal van dit jaar noteerde het bedrijf nog rode cijfers. Dat het weer iets beter gaat met HTC is vooral te danken aan de prima verkoop van de One M8. Meer over dat toestel lees je in onze uitgebreide HTC One M8 review.

Het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.