‘Google komt volgend jaar met midrange Pixel-smartphone’

Wouter Nijsen
4 juni 2018, 9:33
1 min leestijd
‘Google komt volgend jaar met midrange Pixel-smartphone’

Google werkt mogelijk aan een toestel met de nieuwe Snapdragon 710-chip, waarbij het zou gaan om een goedkopere Pixel-smartphone. De release hiervan zou pas in de eerste helft van 2019 plaatsvinden, dus we moeten er nog even op wachten.

Lees verder na de advertentie.

‘Midrange Google Pixel op komst’

Dat zegt de bekende telecominsider Roland Quandt op zijn Twitter-pagina. Het gaat om een ‘mobiel apparaat’ met de Snapdragon 710-chip, die onlangs werd aangekondigd. Volgens Quandt zou het gaan om een goedkopere Pixel-telefoon die valt in het middensegment. Eerdere Pixel-smartphones werden allemaal van high-end specificaties voorzien, met een adviesprijs van rond de 800 tot 900 euro.

Opvallend is dat Quandt noemt dat het apparaat in de eerste helft van 2019 zou verschijnen. Google onthult zijn nieuwe smartphones doorgaans in oktober, al is het mogelijk dat de zoekgigant over een paar maanden al iets over de telefoon zegt. Eerder dit jaar verscheen al een gerucht over de goedkopere Pixel-smartphone, waarbij het zou gaan om een variant die is bedoeld voor opkomende markten.

Pixel 3 en Pixel 3 XL

Veel waarschijnlijker is dat Google in oktober met de Pixel 3 en Pixel 3 XL komt. Van deze toestellen is al de nodige informatie gelekt, al zijn de meeste specificaties nog onduidelijk. De verwachting is dat de Pixel 3 XL een groot scherm met notch krijgt, en de reguliere Pixel 3 een traditioneler ontwerp heeft. Volgens beroepslekker OnLeaks meten de schermen van de toestellen respectievelijk 5,3 en 6,2 inch. Daarmee zijn ze iets groter dan de Pixel 2 en Pixel 2 XL.

Lees ook: ‘Google gaat nieuwe Pixel-toestellen zelf maken’

Waarschijnlijk wordt de komende weken veel meer bekend over de Pixel 3-toestellen. Houd Android Planet in de gaten via de website, onze nieuwsbrief of download de officiële app voor het laatste nieuws over de smartphones.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu