Midrange Sony-toestellen uit 2012 krijgen eind januari Android 4.3

Gijs Ettes
17 januari 2014, 9:13
2 min leestijd
Midrange Sony-toestellen uit 2012 krijgen eind januari Android 4.3
midrange Sony-toestellen

De midrange Sony-toestellen Xperia T, Xperia TX, Xperia V en Xperia SP zullen eind januari of begin februari de update naar Android 4.3 (Jelly Bean) ontvangen, zo heeft Sony bekendgemaakt via Twitter. Een opvallende stap, aangezien de toestellen op dit moment nog op Android 4.1 draaien. De Xperia T, TX en V verschenen in augustus 2012 en de Xperia SP kwam iets later op de markt, namelijk in maart vorig jaar.

Het zijn dus al iets oudere telefoons, maar de update is niettemin een fijne opsteker voor gebruikers van deze midrange Sony-toestellen. Android 4.3 brengt namelijk een vernieuwde camera-app met zich mee, ondersteuning voor bluetooth low energy, beperkte gebruikersprofielen voor meer controle, een verbeterde accuduur, mooiere en snellere games dankzij OpenGL ES 3.0 en Virtual Surround Audio-ondersteuning. Lees er meer over op onze Android 4.3-overzichtspagina.

Lees verder na de advertentie.

Midrange Sony-toestellen nader bekeken

Sony Xperia T Android 4.3

De Sony Xperia T en TX lijken zowel qua naam als design erg op elkaar. Toch zijn er verschillen: de Xperia T is bijvoorbeeld wat dikker (9,4 millimeter) en zwaarder (139 gram) dan zijn broertje, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de iets grotere batterij met een capaciteit van 1950 mAh. Verder hebben de toestellen een identiek scherm van 4,55 inch (1280 bij 720 pixels), een 1,5GHz-dualcore-processor en 1GB aan werkgeheugen. Ook de camera (13 megapixel) en het opslaggeheugen (16GB, uitbreidbaar) zijn hetzelfde.

De Xperia V en de SP, die dus iets later verscheen, wijken meer af. De Xperia V is aanzienlijk lichter, maar wel dikker dan de SP, en beschikt over een 4,3 inch-scherm (720p). De Xperia SP heeft een groter 4,6 inch-scherm met dezelfde resolutie en is dan ook iets hoger en breder. Het opslag- en werkgeheugen is bij beide toestellen identiek, maar onderhuids beschikt de SP over een iets snellere 1,7GHz-dualcore-processor. Het meest opvallende verschil is dat de sensor in de Xperia SP maar 8 megapixel aan kan. Verder draaide het toestel bij verschijning op Android 4.1 in plaats van Android 4.0.

Lees meer over Sony

Meer lezen over Sony? Hieronder vind je het meest recente nieuws met betrekking tot deze elektronicafabrikant uit Japan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia SP
Sony Xperia SP

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu