Eerste Nintendo-app later deze week naar Android

Erwin Vogelaar
29 maart 2016, 17:42
2 min leestijd
Eerste Nintendo-app later deze week naar Android

De Japanse gamemaker Nintendo gaat nu ook apps maken voor Android. De eerste app heet Miitomo en komt later deze week naar Google Play.

Lees verder na de advertentie.

Miitomo Android

Op 31 maart wordt  Nintendo’s Miitomo beschikbaar voor  Android- en iOS-toestellen. Het is de eerste van een serie apps die het bedrijf gaat maken. Hoewel er in latere apps meer nadruk komt te liggen op de bekende Nintendo-personages, draait Miitomo volledig om de Mii’s. Dit zijn kleine poppetjes die Nintendo-spelers kunnen maken als avatar voor games op Wii, Wii U of Nintendo 3DS. Nu stappen deze figuurtjes over naar de sociale app Miitomo.

De app wordt gratis aangeboden en bij het starten kun je zelf een Mii maken. De Mii kan ook geïmporteerd worden van Wii U of Nintendo 3DS via een qr-code, maar het leukste is om een nieuwe Mii te maken via de camera van je smartphone. Ook kun je gewoon vanaf niets een Mii maken door alle losse onderdelen te kiezen, zoals haar, neus en ogen. Zodra de Mii is gemaakt,  kun je de app koppelen aan Twitter of Facebook. Miitomo zal de gebruiker vervolgens allerlei grappige vragen stellen en de antwoorden die je geeft kunnen een leuke ijsbreker zijn voor gesprekken met andere app-gebruikers.

Je hebt nog een paar dagen om je alvast in te schrijven voor Miitomo voordat de app gelanceerd wordt. Dit kan via deze website. Als je een Nintendo Account aanmaakt en je inschrijft voor de app, dan krijg je Platinum Points toegewezen. Deze punten kun je uitgeven in My Nintendo, dat tegelijk met Miitomo gelanceerd wordt. Met deze punten kun je downloadbare games kopen voor Wii U en Nintendo 3DS. Als je niet vooraf bent ingeschreven, kun je alsnog gewoon de app downloaden op 31 maart. Je krijgt dan enkel die extra punten niet.

Bron: Nintendo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu