De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Mijn Android en Ik: Mees Boeijen

Redactie
17 augustus 2013, 14:12
4 min leestijd
Mijn Android en Ik: Mees Boeijen
Mees Boeijen

In de tweewekelijke rubriek Mijn Android en Ik vertellen AndroidPlanet-lezers over hun Android-toestel: wat ze zo leuk aan Android vinden, welke tips ze hebben en welke apps ze dagelijks gebruiken.

De eerste editie trappen we af met Mees Boeijen. Mees is in het dagelijks leven student, speelt gitaar en is grafisch vormgever/coder, komt uit het Brabantse Bergeijk en is dolgelukkig met zijn vriendinnetje en HTC One.

We hebben Mees vijf vragen gesteld over zijn Android:

Lees verder na de advertentie.

1. Waarom zijn mijn Android en ik onafscheidelijk?

android liefde

Mijn eerste Android heeft me verbaasd. Ik dacht nooit echt verslaafd aan een telefoon zou raken, mooi wel dus! Android is voor mij het OS waar fantastische mogelijkheden en vrijheid gecombineerd zijn. Een notitie maken, een paar spelletjes spelen, of die-hard coden en je code testen op een lokale server. Het kan allemaal!

2. Als mijn Android er niet meer zou zijn dan…. ?

Ik zou waarschijnlijk helemaal door het lint gaan. Het is misschien een klein apparaatje, maar het is net een ledemaat voor me geworden. Als ik mijn Android kwijt zou raken, zou ik waarschijnlijk eerst in complete paniek zijn. Dan snel een nieuwe kopen en mijn cloud-backups terughalen!

3. De 5 apps waardoor ik blij ben dat ik een Android heb

ingress

Ingress
Ooit gedacht dat een spel je dagelijks leven zou veranderen? Ingress heeft het voor elkaar gekregen met een geweldige augmented reality-game! Ingress is een spel waarbij twee partijen (The Resistance / The Enlightened) tegen elkaar strijden om de wereld te veranderen. Bijzondere gebouwen of standbeelden in je omgeving zijn vaak Portals. Deze kunnen blauw (The Resistance) of groen (The Enlightened) zijn. Het doel is om ze allemaal in de kleur van je eigen team te veranderen, door rond te lopen (of te fietsen) en de portals aan te vallen en over te nemen.

Zelf ben ik lid van de Enlightened onder de naam Ameesdotme. Uiteindelijk ga je in het echt vanzelf rond je kijken, of er misschien een bijzonder gebouw is wat een portal kan zijn! De game is vooralsnog invite-only. Mocht je een invite willen: laat het even weten in de comments.

Download: Ingress (gratis)

googlecurrents

Google Currents
Ik ben redelijk geobsedeerd met tech-nieuws, daarom wil ik altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes. Currents is een ware vervanger van de papieren krant. Je geeft aan welke nieuwsbronnen je interessant vindt, en lezen maar! De app slaat nieuwsartikelen ook offline op, zodat je zonder mobiele-internetverbinding up-to-date kunt zijn.

Download: Google Currents (gratis)

utorrent

µTorrent
Je had het misschien niet verwacht, maar zelfs zonder je laptop kun je via de mobiele µTorrent-app zoveel films, muziek en apps binnenhalen met torrents. Het downloaden gaat bijna even snel als op mijn laptop, maar dit hangt natuurlijk af van het type apparaat en je internetverbinding.

Download: uTorrent (gratis)

riptide

Riptide GP 2
De meeste nieuwe Androids hebben een behoorlijke rekencapaciteit. Dit spel haalt het uiterste uit je Android met geweldige graphics waar je gegarandeerd gek op zult worden. Het is uiteindelijk een water-racinggame waar je op een jetski de strijd aan gaat met andere jetski’s, en nu zelfs tegen andere echte spelers!

Download: Riptide GP2 (gratis)

mxplayer

MX Player Videospeler
MX Player plays it all. Deze videospeler ondersteunt op enkelen na alle videoformataten die er zijn, gepaard met een fijne interface met handige gestures.
Ook ondersteuning voor ondertiteling is aanwezig.

Download: MX Player

4. Welke Android-tip heb je?

Ben je enigszins technisch? Dan heb je vast gehoord van Android-launchers. De launcher van Android is het scherm waar je apps kunt openenen en widgets kunt gebruiken. De ontwikkelaars hebben besloten dat je ook van launcher kunt veranderen (zonder je telefoon te rooten of jailbreaken). Ga naar de Play store en zoek eens op ‘Launcher’. Meteen vliegen de launchers je om de oren, waaronder mijn persoonlijke favoriet: Apex Launcher.

5. Welke Android-wens heb je nog?

De mogelijkheid om altijd standaard Android te krijgen. Veel fabrikanten plaatsen een Aangepaste versie van Android op hun apparaten, en dat is lang niet altijd fijn. Zo heeft HTC het zogenaamde Sense ontwikkeld, en heeft Samsung Touchwiz. Touchwiz is naar mijn mening bijvoorbeeld een stuk minder mooi.

Google heeft zelf een geweldig team designers om Android er mooi uit te laten zien. En dat is ze zeker gelukt. Daarom vind ik dat je als gebruiker zelf de kans moet krijgen om terug te gaan naar het originele Android: die van Google.

Ook meedoen aan mijn Android en ik?

Wil jij ook meedoen en een vijftal vragen beantwoorden over jouw Android-ervaringen? Stuur dan een mailtje naar redactie[at]androidplanet.nl of neem even contact op  via Twitter  en wij zorgen voor de rest!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu