Vernieuwd Mijn Apps-overzicht is precies wat de Play Store nodig heeft
Erwin Vogelaar

Enkele weken terug wisten we al dat Google een update voor het Mijn Apps-overzicht aan het voorbereiden is. Nu is het nieuwe design voor het eerst in het wild gespot en wij willen het ook.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Mijn Apps-overzicht

Toen de Play Store enkele weken terug naar versie 7.4 geüpdatet werd, vond website Android Police in de broncode hints naar een nieuw design voor het Mijn Apps-overzicht. In de broncode waren specifiek verwijzingen te vinden naar meer filteropties. Dit is nodig ook. Op dit moment kun je in dit overzicht namelijk alleen kiezen tussen enkele tabs met lijsten, zonder dat je de apps kunt rangschikken. De design-update lijkt nu beperkt bij enkele mensen uit te rollen.

Allereerst valt op dat er een nieuwe tab toegevoegd is aan het Mijn Apps-overzicht. Naast geïnstalleerde en alle apps, krijgen de updates in het nieuwe design een eigen tab. Op dit moment staan de updates die beschikbaar zijn nog gewoon in de geïnstalleerd-tab. In de updates-tab staat bij elke app de exacte grootte van de update en wanneer de app voor het laatste geüpdatet is. In het nieuwe design staat in de geïnstalleerd-tab bij elke app een open-knop. Ook staat bij elke app het aantal MB’s dat de app in beslag neemt en wanneer je de app voor het laatst geopend hebt.

De grootste vooruitgang die deze update levert is dat je de apps op verschillende manieren kunt rangschikken. Je kunt ze op alfabetische volgorde zetten, op grootte, op de laatste keer dat de apps een update hebben gehad en wanneer de apps het laatst gebruikt zijn. We zijn blij met deze toevoegingen, want het zal de overzichtelijkheid ten goede doen. De update lijkt nu eerst nog heel beperkt getest te worden, dus het is niet zeker of dit design exact op deze manier breed uitgerold gaat worden.

Lees het laatste nieuws over de Google Play Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.