Milestone/Droid goed voor 49 procent van kerstdownloads

Redactie
28 december 2009, 23:27
1 min leestijd
Milestone/Droid goed voor 49 procent van kerstdownloads
kerst downloads android

Kerst… echt een moment om eens flink aan het downloaden te gaan? Volgens cijfers van analysebureau Flurry worden er tijdens de kerst veel meer mobiele applicaties gedownload. Bij de iPod touch merkten ze zelfs een toename met een factor 10. Bij Android is de groei wat minder groot, maar toch interessant genoeg om eens naar te kijken.

Maar liefst 49% van de kerstdownloads uit de Android Market werden gedaan op een Motorola Droid/Milestone. Daaruit kun je afleiden dat dit het bestverkochte toestel tijdens de kerstdagen is geweest. De HTC Magic (myTouch) was goed voor 18% en de HTC Hero voor 17%. Die cijfers verschillen eigenlijk nauwelijks van de T-Mobile G1, die met 16% nog aardig meekomt.

Lees verder na de advertentie.

Toch wordt er uit de App Store 13 keer meer gedownload dan uit de Android Market. Maar misschien is dat wel te verklaren: het platform bestaat al iets langer, er zijn meer toestellen in omloop en kadobonnen spelen mogelijk ook een rol. Veel bestaande iPhone- en iPod touch-gebruikers hebben tijdens de kerstdagen een iTunes Gift Card gekregen, die ze hebben ingewisseld. De Android Market heeft nog niet zo’n systeem van kadobonnen, waardoor bestaande Android-bezitters minder geneigd zijn om tijdens de kerstdagen nog even wat extra applicaties in te slaan – laat staan dat ze applicaties van anderen cadeau krijgen.

Toch hoeft de Android Market zich met maandelijkse groeicijfers van 22% ook niet echt te schamen. Het gaat hier trouwens om downloadcijfers van apps en niet zozeer om verkoopcijfers van toestellen.

Via: MobileCrunch

Categorie: Google Play
Spotlight: Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's