De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Hoe de nieuwste Minecraft-update de game ingrijpend verandert

Thomas Haenen
12 juni 2017, 12:18
2 min leestijd
Hoe de nieuwste Minecraft-update de game ingrijpend verandert

Fans van Minecraft kunnen de komende maanden uitkijken naar enkele ingrijpende veranderingen voor de game. Het bedrijf belooft verbeterde graphics én de mogelijkheid om de Android-versie met andere platformen te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Minecraft Better Together-update: dit moet je weten

Minecraft is inmiddels op vrijwel elke smartphone of console te spelen, maar tot nu toe zijn die verschillende versies altijd gescheiden geweest. Had jij een blokkenparadijs gebouwd op je Android-smartphone, dan kon je dat niet gemakkelijk laten zien aan vrienden met een Xbox of iPhone. Ook tegelijkertijd samen een wereld verkennen zat er niet in.

Dat verandert binnenkort, zo heeft Microsoft aangekondigd op zijn E3-persconferentie. Voorafgaand aan de jaarlijkse gamebeurs ontvouwde het bedrijf zijn plannen voor Minecraft voor de komende maanden. Eén daarvan is de ‘Better Together’-update, die deze zomer verschijnt voor vrijwel alle versies van de game.

Na het installeren van de update zijn vrijwel alle versies van Minecraft met elkaar verbonden. Speel je de game op Android, iOS, Xbox One, Nintendo Switch, Windows 10 of een vr-apparaat, dan kun je straks online met je vrienden spelen, ongeacht welke versie ze gebruiken. Het is voor het eerst dat al deze versies van Minecraft samen komen. Dat niet alleen: alle dlc die je hebt gekocht in één versie werkt straks ook gratis op alle andere versies. De update zelf is ook volledig gratis.

Daarnaast verschijnt dit najaar nog een update die ondersteuning toevoegt voor hdr en 4K-resoluties. Daarmee kun je Minecraft bewonderen in hogere resoluties en met levendigere kleuren. Ook deze update is volledig gratis. Vooralsnog zijn er echter slechts een handjevol smartphones met 4K en hdr, waardoor de meeste gebruikers er niet van profiteren. De Sony Xperia XZ Premium is één van de eerste telefoons met beide, terwijl de LG G6 enkel hdr biedt.

Minecraft: Pocket Edition voor Android downloaden

Je kunt Minecraft downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De Minecraft Better Together- en hdr-updates verschijnen binnen enkele maanden en zijn dan gratis beschikbaar. Het spel zelf kost 7 euro en werkt op vrijwel elke versie van Android.

Download Minecraft in Google Play (6,99 euro)

Bron: Minecraft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu