De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Gear VR laat je Minecraft in virtual reality spelen

Jarno Stinissen
16 maart 2016, 10:22
1 min leestijd
Samsung Gear VR laat je Minecraft in virtual reality spelen

Het populaire sandboxspel Minecraft wordt binnenkort beschikbaar voor de Samsung Gear VR. Dit heeft Microsoft laten laten op de Game Developers Conference (GDC) in San Francisco.  

Lees verder na de advertentie.

Minecraft Gear VR

Verdere informatie over de Gear VR-versie van Minecraft, zoals de prijs en releasedatum, heeft Microsoft niet bekendgemaakt. Volgens Winbeta moet de kwaliteit vergelijkbaar zijn met de Oculus Rift-versie van het spel, al is ook hier nog weinig over bekend. Waarschijnlijk duurt het nog even voordat Minecraft beschikbaar komt, omdat het omzetten  naar virtual reality tijdrovend is.

John Carmack, de ontwikkelaar van de Oculus Rift, verwees op 8 oktober in een tweet al dat Minecraft binnenkort  naar de Gear VR komt.  De virtual reality-bril is na de Oculus Rift de tweede vr-bril waar Minecraft voor wordt uitgebracht. De Oculus Rift-versie werd september vorig jaar  bevestigd door Carmack.

nieuwe cardboard

De Samsung Gear VR werd in samenwerking met Oculus Rift gebouwd en vereist minimaal de Galaxy S6 om virtual reality-beelden op te wekken. Door de relatief lage adviesprijs van 99 euro is de Gear VR een prima instapmodel om kennis te maken met virtual reality. Lees er meer over in onze Samsung Gear VR review.

In Minecraft werk je aan het bouwen van een eigen wereld door verschillende kubusvormige objecten te verplaatsen. Het spelletje is al een tijdje te downloaden voor Android en is hier enorm populair.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Via: Winbeta
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu