Minecraft: Pocket Edition opent binnenkort marktplaats voor content

Erwin Vogelaar
10 april 2017, 20:34
2 min leestijd
Minecraft: Pocket Edition opent binnenkort marktplaats voor content

Ouders opgelet. Minecraft: Pocket Edition krijgt binnenkort de zogenoemde Minecraft Marketplace. Hier wordt het mogelijk om content te kopen en te verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Minecraft Marketplace

Het populaire Minecraft: Pocket Edition voor Android krijgt binnenkort een belangrijke update. Het wordt namelijk mogelijk om extra content te kopen of zelfs te verkopen in een Minecraft Marketplace. Denk hierbij aan maps, texture packs, minigames en meer. Voor de gelukkigen die door Microsoft als verkoper in de winkel toegelaten worden is dit een leuke manier om extra geld te verdienen. Ouders zullen zich echter een hoedje schrikken, omdat hun kinderen een nieuwe plek krijgen om eindeloos geld uit te geven.

minecraft marketplace

Voor Microsoft is deze keuze logisch. De Minecraft Marketplace is voor het bedrijf een manier om extra geld te verdienen aan de extreem populaire game. Voor elke transactie in de Marketplace stopt Microsoft uiteraard een deel in eigen zak.

Om te betalen voor content, moet je eerst muntjes in de game kopen. De coins kun je voor een paar euro tot tien euro tegelijk aanschaffen. Google krijgt hier een deel van, Microsoft pakt een ander deel en de rest gaat naar de maker van de content. Volgens Microsoft gaat alsnog het merendeel van het totale bedrag naar deze makers. Wat je hebt aangeschaft zal via Xbox Live synchroniseren met je andere apparaten, als Microsoft dit werkend krijgt. Hierdoor zou je in theorie de dingen die je koopt via Minecraft: Pocket Edition ook kunnen gebruiken op je Xbox One of pc.

Android-gebruikers van Minecraft: Pocket Edition mogen vroeg aan de slag met de Marketplace. Half april zal de winkel in de bètaversie van de app te vinden zijn. Hier worden de nieuwe muntjes alvast getest. Later in de lente zal de marktplaats opengaan voor alle spelers. Download Minecraft: Pocket Edition in de Play Store en schrijf je in als Minecraft-tester om als eerste de marktplaats te verkennen.

Bron: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu