De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Pas op met het downloaden van Minecraft mods in de Play Store

Erwin Vogelaar
23 maart 2017, 20:39
2 min leestijd
Pas op met het downloaden van Minecraft mods in de Play Store

Het downloaden van Minecraft mods in de Play Store is een leuke manier om de game uit te breiden, maar toch moet je goed oppassen. Veel van deze mods zijn niet wat ze lijken.

Lees verder na de advertentie.

Minecraft mods

In de Play Store zijn een hoop mods voor Minecraft te vinden, maar veel van deze mods zijn nep en kunnen je toestel schade doen. Beveiligingsbedrijf ESET heeft recentelijk maar liefst 87 neppe Minecraft mods in de Play Store gespot die al meer dan 990.000 keer zijn gedownload. De nepmods kunnen in twee categorieën opgedeeld worden: reclamedownloaders en mods die je naar websites van oplichters sturen.

minecraft mods

In de eerste categorie zijn 14 apps gevonden die zich voordoen als Minecraft mods. Deze apps sturen constant reclames op je toestel, nadat je de juiste rechten hebt gegeven en via een download-knop een extra onderdeel hebt gedownload. Deze advertenties kunnen elk moment opduiken. Het is goed mogelijk dat deze apps in de toekomst naast reclame ook malware op het toestel downloaden. Verder hebben deze apps geen nut.

De overige 73 apps sturen je direct door naar een foute website. Als je deze apps opent krijg je een knop met een download-knop voorgeschoteld. Deze stuurt je naar een pagina met bijvoorbeeld advertenties, porno of neppe viruswaarschuwingen.

Zo bescherm je jezelf tegen neppe Minecraft mods

Ben je getroffen door een dergelijke mod? Verwijder de app dan zo snel mogelijk en gebruik een virusscanner om de oorzaak van de advertenties te vinden en stop te zetten. Belangrijker is echter om dit voor te zijn en dergelijke mods helemaal niet te downloaden. Kijk daarom voor het downloaden van mods naar de populariteit ervan. Controleer hoe vaak de mod gedownload is en hoeveel sterren ze krijgen. Als je twijfelt, zijn de recensies van de app ook een goede indicatie. Op deze website kun je plaatjes vinden van alle schadelijke mods die ESET heeft gevonden.

Bron: ESET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's