Minecraft nu beschikbaar voor Samsung Gear VR

Erwin Vogelaar
27 april 2016, 19:22
1 min leestijd
Minecraft nu beschikbaar voor Samsung Gear VR

Het wordt tijd om nu echt in de wereld van Minecraft te stappen, want Minecraft VR is hier! Bezitters van de Samsung Gear VR kunnen nu met het spel aan de slag.  

Lees verder na de advertentie.

Minecraft VR

Minecraft blijft ongekend populair. Niet alleen is de game op Windows groot, maar ook in  Google Play  staat Minecraft: Pocket Edition steevast bovenaan de lijst met betaalde apps. Vandaag is er goed nieuws voor alle spelers die over  een Gear VR-headset beschikken, want je kunt in je eigen wereld stappen via virtual reality. Nog voordat de game naar de Oculus Rift komt, is de game al in virtual reality te spelen via de Gear VR.

minecraft vr

Door Minecraft in Gear VR te spelen loop je dus tussen de blokken van de Minecraft-wereld in en kun je rondkijken door je hoofd te bewegen. Je kunt bouwen wat je wil en in je eigen constructies rondlopen, of je duikt de Nether in.De vr-bril van Samsung werkt via de kracht van je Android-toestel, maar doet dit wel alleen met enkele Samsung-toestellen. Specifiek werkt de headset met de Galaxy S6 (Edge), Galaxy S7 (Edge) en Note 5.

Er is daarnaast een nadeel voor de spelers die de game al voor Android gekocht hebben, want helaas moet Minecraft voor Gear VR weer opnieuw aangeschaft worden in de Gear VR-winkel. De game kost evenveel als Minecraft: Pocket Edition en heeft ook alle zelfde functies. In Minecraft Gear VR kun je samenspelen met spelers die Pocket Edition gebruiken, of Minecraft op Windows 10 spelen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Mojang
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu