Minister Kamp wil beltegoed langer houdbaar maken

Gijs Ettes
18 oktober 2013, 9:30
1 min leestijd
Minister Kamp wil beltegoed langer houdbaar maken
Henk Kamp beltegoed langer houdbaar

Henk Kamp wil beltegoed langer houdbaar maken, zo schrijft de Minister van Economische Zaken aan de Tweede Kamer. Providers moeten volgens Kamp abonnementen aanbieden waarbij het mogelijk is om bel- sms- en datategoed mee te nemen naar een volgende maand.

Het Ministerie van Economische zaken wil niet direct ingrijpen, maar eerst providers de kans geven zelf dergelijke abonnementen te ontwikkelen en aan te bieden. Volgend jaar zal getoetst worden of er ook daadwerkelijk sprake is van volwaardige alternatieven.

Lees verder na de advertentie.

Discussie: beltegoed langer houdbaar

beltegoed langer houdbaar

Minister Kamp heeft nog niet besloten of er een wijziging in de Telecomwet nodig is om beltegoed langer houdbaar te maken. Eerder werd de wet wel aangepast om het afrekenen per seconde wettelijk vast te leggen. Sinds 1 januari is dit verplicht, waar voor die datum door veel providers nog werd afgerond naar hele minuten. Daar is nu een einde aan gekomen.

De brief van Minister Kamp aan de Tweede Kamer is niet de eerste keer dat de houdbaarheid van beltegoed aan de kaak wordt gesteld. In mei startte zijn ministerie al een overleg met providers over de miljoenen euro’s aan ongebruikt beltegoed die elke maand vervallen. Het zou gaan om maar liefst 68 miljoen euro. Een Kamermeerderheid wil dat hier verandering in komt, maar is het niet eens of de houdbaarheid drie maanden of juist een jaar moet duren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu