Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

MIPS kondigt 7 inch Android-tablet aan met ICS voor 100 dollar

Redactie
6 december 2011, 10:32
1 min leestijd
MIPS kondigt 7 inch Android-tablet aan met ICS voor 100 dollar
MIPS kondigt 7 inch Android-tablet aan met ICS voor 100 dollar

MIPS heeft een Android-tablet aangekondigd met Ice Crem Sandwich die slechts honderd dollar gaat kosten. De Novo7 heeft een 7 inch scherm dat multitouch ondersteund en een 1 GHz processor. Opvallend is dat de goedkope tablet toegang heeft tot de Android Market en wordt dus geleverd met alle bekende Google-applicaties zoals Gmail, Google Agenda en Google Maps. In het persbericht waar de tablet wordt aangekondigd wordt zelfs Andy Rubin, de geestelijke vader van Android, aangehaald die zegt blij te zijn met de komst van dergelijke goedkope tablets.

De tablet van MIPS is voorzien van Wi-Fi b/g/n, USB 2.0 en HDMI 1.3. Het is ook mogelijk om het interne geheugen uit te breiden door middel van een MicroSD-kaart. De 1 GHz Xburst processor is gemaakt door Ingenic. De videochip is krachtig genoeg om 1080p HD-video af te spelen. De tablet heeft aan de achterkant en de voorkant een twee megapixel camera.

Lees verder na de advertentie.

MIPS heeft de tablet samen aangekondigd met Ingenic en beide bedrijven beweren dat het de eerste Ice Cream Sandwich tablet ter wereld is die daadwerkelijk te koop is. De Novo7 is nu al beschikbaar in China en komt in de komende maanden, waarschijnlijk onder een ander naam, naar Europa en de Verenigde Staten toe. 8 en 9 inch versies van de tablet zouden ook al in de maak zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu