MIPS maakt home entertainment via Android makkelijker

Redactie
4 augustus 2009, 21:07
1 min leestijd
MIPS maakt home entertainment via Android makkelijker
motorola set top box

Het wordt voor ontwikkelaars nóg makkelijker om home entertainment-toepassingen voor Android te ontwikkelen. MIPS Technologies heeft namelijk de Android broncode beschikbaar gesteld die nodig is om voor de MIPS32-chiparchitectuur te ontwikkelen.

MIPS? Ja, de processor die in routers van Linksys, dvd-spelers van Sony, settopboxes van Motorola en dergelijke maken er gebruik van. MIPS-chips zijn anders dan de Intel x86-chip die overal wordt gebruikt. Het is ook anders dan de RISC-processoren van ARM die veel in mobiele teelfoons worden gebruikt. Nu de Android-code voor MIPS-processoren beschikbaar is, kunnen ontwikkelaars ermee aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Tijdens Computex, de grote elektronicabeurs in Taipei, liet MIPS al een 10,4 inch LCD-scherm met ingebouwde computer zien, die op Android draaide. Ook was er een mediaspeler op Android te zien. Ze kregen nogal wat aandacht, omdat er nog maar zelden niet-telefoons met Android waren vertoond. Volgens MIPS hebben bedrijven veel interesse in de MIPS-architectuur. Ontwikkelaars die ermee bezig willen kunnen op de website van MIPS meer informatie vinden.

Categorie: Firmware
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's