MIPS maakt home entertainment via Android makkelijker

motorola set top boxHet wordt voor ontwikkelaars nóg makkelijker om home entertainment-toepassingen voor Android te ontwikkelen. MIPS Technologies heeft namelijk de Android broncode beschikbaar gesteld die nodig is om voor de MIPS32-chiparchitectuur te ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


MIPS? Ja, de processor die in routers van Linksys, dvd-spelers van Sony, settopboxes van Motorola en dergelijke maken er gebruik van. MIPS-chips zijn anders dan de Intel x86-chip die overal wordt gebruikt. Het is ook anders dan de RISC-processoren van ARM die veel in mobiele teelfoons worden gebruikt. Nu de Android-code voor MIPS-processoren beschikbaar is, kunnen ontwikkelaars ermee aan de slag.

Tijdens Computex, de grote elektronicabeurs in Taipei, liet MIPS al een 10,4 inch LCD-scherm met ingebouwde computer zien, die op Android draaide. Ook was er een mediaspeler op Android te zien. Ze kregen nogal wat aandacht, omdat er nog maar zelden niet-telefoons met Android waren vertoond. Volgens MIPS hebben bedrijven veel interesse in de MIPS-architectuur. Ontwikkelaars die ermee bezig willen kunnen op de website van MIPS meer informatie vinden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.