De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Xiaomi Mi 9 en Mi 9T (Pro) ontvangen MIUI 12-update

Rens Blom
24 juni 2020, 13:32
1 min leestijd
Xiaomi Mi 9 en Mi 9T (Pro) ontvangen MIUI 12-update

Xiaomi rolt een grote MIUI 12-update uit voor de Xiaomi Mi 9, Mi 9T en Mi 9T Pro. De nieuwe softwareversie bevat veel verbeteringen en vernieuwingen. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

MIUI 12 voor de Mi 9-serie

De MIUI 12-update werd een paar maanden geleden al aangekondigd en is sindsdien op steeds grotere schaal door gebruikers van het bètaprogramma. Nu rolt Xiaomi de software-update uit naar alle eigenaren van een Xiaomi Mi 9, Mi 9T en Mi 9T Pro. Dit gebeurt gefaseerd, waardoor het mogelijk is dat je nog een paar dagen tot een week geduld moet hebben.

Veel andere moderne Xiaomi-smartphones krijgen op een later moment MIUI 12, dat MIUI 11 opvolgt. Onder meer de Poco F2 Pro, Mi Note 10 en Redmi Note 8 Pro staan op de lijst.

Nieuw in MIUI 12

De MIUI 12-update is meer dan 1GB groot en daarom het beste te installeren via een wifi-verbinding. MIUI 12 voegt allerlei nieuwe animaties, achtergronden, altijd-aan-schermen en een pro-modus in de camera-app toe. Ook zegt Xiaomi dat MIUI 12 je privacy serieuzer neemt, gegevens beter beschermt en je meer controle geeft over welke data je wel en niet wil delen met anderen.

Daarnaast lost de software-update veel bugs op, ondersteunt de donkere modus nu ook niet-Xiaomi-apps en kun je eenvoudiger een app als zwevend venster gebruiken. Door uit de rechterbovenhoek van het scherm naar beneden te vegen, open je het controlevenster met snelle instellingen. De software is – net als MIUI 11 – gebaseerd op Android 10.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu