Mobiele roaming mag vanaf 2014 maar 50 cent per MB kosten
Redactie

Europees commissaris Neelie Kroes wil de kosten van gsm-gebruik in het buitenland verlagen. Samen met haar collega Viviane Reding is ze de afgelopen jaren bezig geweest met het verlagen van de tarieven. Maar het kan nóg lager, denkt Kroes. Vanaf 2014 mag het verbruik van 1MB aan data in het buitenland niet meer dan 50 eurocent kosten. De prijzen zijn uitgelekt via de Financial Times. In 2012 moet de prijs per MB al zijn verlaagd naar 90 eurocent.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Dat is een forse verlaging ten opzichte van de huidige tarieven. Heb je bijvoorbeeld een KPN Personal Sim-abonnement, dan betaal je momenteel €3,50 per MB voor internetten in EU-landen. De nieuwe tarieven moeten nog officieel bekend worden gemaakt.

Ook de prijs van sms’jes gaat omlaag. De gelekte informatie spreekt over een prijs van 10 cent per sms in 2014 (nu 11 cent). Bellen vanuit het buitenland gaat omlaag van 39 naar 24 cent. Kroes heeft zich als doel gesteld, dat de kosten voor gsm-gebruik in het buitenland op termijn gelijk zijn aan die in Nederland. Ze is binnen de EU verantwoordelijk voor de Digitale Agenda. De genoemde prijzen moeten nog worden goedgekeurd door het Europese Parlement.

Via: Financial Times
Tipgever: Bert

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.