De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Facebook verwijdert Messenger-chat op mobiele website’

Jarno Stinissen
18 april 2016, 11:55
2 min leestijd
‘Facebook verwijdert Messenger-chat op mobiele website’

Reviewscore

8,5

Als je wilt chatten met je Facebook-vrienden zal je binnenkort over moeten stappen op de officiële Messenger-app of  de gelijknamige site. Facebook  is namelijk begonnen met het verwijderen van de feature op zijn  mobiele website.

Lees verder na de advertentie.

Mobiele website Facebook Messenger

De chatfunctie is al een tijdje niet meer te vinden in de officiële Facebook-app. Berichten komen nog wel  binnen via de normale app, maar je kunt hier niet meer op  reageren. In plaats daarvan moet je de aparte Messenger-app downloaden. Mocht je hier geen zin in hebben, dan kun je  een alternatieve Facebook-app installeren die wel beide functies in één applicatie aanbiedt. Ook kun je je nieuwsfeed en chatberichten via de mobiele website bekijken.

Facebook Messenger

De mobiele website wordt ook door veel alternatieve Facebook-apps gebruikt om gebruikers te laten chatten. Deze ‘wrappers’ voor Facebook worden steeds populairder, omdat de officiële Facebook-app enorm zwaar is en geen Messenger-functionaliteit heeft. Doordat Facebook is begonnen met het blokkeren van de Messenger-dienst via de mobiele website, lijkt er echter een einde te komen aan de opmars van wrappers. Op Reddit is bovenstaande afbeelding terug te vinden, waarin te zien is dat Messenger verdwijnt in de mobiele website.

Problemen voor Facebook-wrappers

De ontwikkelaar van de populaire wrapper Swipe for Facebook heeft op de Reddit-pagina dit probleem erkend  en  meldt dat het verwijderen van Messenger in de mobiele website voor enkele problemen heeft gezorgd. Inmiddels is er voor deze app een update beschikbaar. Swipe for Facebook stuurt je nu door  naar messenger.com in plaats van m.facebook.com/messages, zodat je alsnog kunt chatten via de app.

Waarom Facebook deze keuze heeft gemaakt, is nog niet bekend. Waarschijnlijk komt het bedrijf binnenkort  met een reactie, waarin duidelijk wordt of de alternatieve Facebook-apps de Messenger-functionaliteit kunnen blijven gebruiken. Wil je ervan verzekerd zijn om zonder problemen te chatten, dan raden we aan om de officiële Messenger-app te downloaden.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu