Zo zorgt Facebook dat zijn apps op alle Android-toestellen werken

Erwin Vogelaar
13 juli 2016, 19:16
2 min leestijd
Zo zorgt Facebook dat zijn apps op alle Android-toestellen werken

Facebook heeft de deuren van zijn ‘Mobile Device Lab’ geopend, zodat we kunnen zien hoe het bedrijf ervoor zorgt dat de Facebook-apps op zoveel mogelijk verschillende toestellen werken.

Lees verder na de advertentie.

Mobile Device Lab

Facebook vindt het heel belangrijk dat iedereen dezelfde ervaring heeft bij het gebruik van zijn producten. Dit is bijvoorbeeld waarom webgebruikers van Facebook nu naar de Messenger-app geduwd worden. Een probleem hierbij is echter de hoeveelheid verschillende toestellen die er bestaan waar Facebook dus allemaal perfect op moet werken. Om dit probleem op te lossen heeft Facebook een Mobile Device Lab gebouwd, waarin de nieuwste vlaggenschepen en de goedkoopste budgettoestellen klaar staan om getest te worden. Nog niet zo lang geleden zag het lab er zo uit:

Mobile Device Lab

Alle toestellen in het lab moeten niet alleen aangesloten zijn en Facebook draaien, maar er moeten ook allerlei tests op uitgevoerd kunnen worden. Het lab heeft hiervoor wat transformaties ondergaan. Zo begon het als een soort slee met toestellen in een metalen rek, maar het metaal blokkeerde het wifi-signaal. Later werd er een plastic rek gebouwd, maar dit bleek teveel gedoe met de kabels. Toen werd een hele kamer ingeruimd die je in bovenstaande foto ziet. Hier konden tot 240 verschillende toestellen tegelijk draaien. Facebook wilde echter meer, want er moest op tweeduizend toestellen tegelijk getest kunnen worden.

Daarom zijn de toestellen nu te vinden in de datacentra van Facebook onder de meest ideale omstandigheden. Dit betekent onder andere een wifi-verbinding voor elk rek waar tot 32 smartphones in liggen, aangesloten aan acht Mac Mini’s voor vier iPhones per stuk of vier OCP-servers voor tot acht Android-toestellen per stuk. De smartphones zijn zo in de rekken geplaatst dat de schermen goed gefilmd kunnen worden. In de toekomst hoopt Facebook 64 toestellen per rek te kunnen ondersteunen, zoals je op de foto hieronder kunt zien.

Mobile Device Lab

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: The Next Web
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu