De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Mobile World Congress 2014: dit kun je allemaal verwachten

Gijs Ettes
17 februari 2014, 16:15
4 min leestijd
Mobile World Congress 2014: dit kun je allemaal verwachten
Mobile World Congress 2014

Over precies een week start het Mobile World Congress in Barcelona. Op dit meerdaagse evenement, dat duurt tot en met 27 februari, worden naar verwachting weer veel nieuwe Android-smartphones en -tablets onthuld. Het MWC is dan ook hét toneel voor bedrijven in de mobiele branche die ertoe doen. Naast grote namen als Samsung, Sony, HTC en LG zijn er ook kleinere partijen die een stand op de beursvloer hebben en hun nieuwste snufjes op het gebied van mobiele hard- en software uit de doeken doen.

Lees verder na de advertentie.

Uiteraard is ook AndroidPlanet dit jaar aanwezig in Barcelona. Vanaf aankomend weekend doen we verslag van alle onthullingen en interessante gebeurtenissen op dit belangrijke technologie-evenement. We zijn aanwezig tijdens de persconferenties en gaan langs de belangrijkste stands, zodat thuisblijvers niets hoeven te missen. Daarnaast staan er een aantal hands-on sessies en interessante interviews op de planning. Houd AndroidPlanet de komende dagen dus goed in de gaten!

De afgelopen weken is het nodige geschreven over mogelijke onthullingen tijdens het Mobile World Congress. Onze verwachtingen van het evenement zijn dan ook hooggespannen. Voordat we vertrekken, is het echter goed om alles nog eens op een rijtje te zetten. Wat kun je per fabrikant verwachten van het Mobile World Congress 2014? Je leest het hieronder!

Huawei trapt af

Huawei logo

Niet Samsung, maar Huawei trapt het Mobile World Congress 2014 af met een internationale persconferentie op 23 februari; een dag vóór het officiële start van het technologie-evenement. We verwachten tijdens de persconferentie, net als tijdens de CES getiteld ‘Make it Possible with Huawei 4G LTE’, wederom kennis te maken met de Ascend Mate 2. Deze middenklasser met een 6,1 inch-scherm en 4G-ondersteuning werd vorige maand onthuld. We hopen echter dat Huawei het MWC ook aangrijpt om de Ascend P7 en MediaPad X1 te presenteren. De Ascend P7 is de opvolger van de snelle en extreem dunne Ascend P6, die er mede voor heeft gezorgd dat Huawei een belangrijke derde positie heeft op de Nederlandse smartphonemarkt. Een toestel om in de gaten te houden dus.

Onthult Samsung eindelijk de Galaxy S5?

 Samsung logo

De grootste verwachtingen tijdens het Mobile World Congress 2014 hebben we van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant zal er veel aan gelegen zijn om alle schijnwerpers op zich gericht te hebben. Met een apart evenement (Samsung Unpacked Episode 1) moet dat vast wel lukken, zeker omdat de uitnodiging hint op de onthulling van de langverwachte Galaxy S5. Maar daar blijft het niet bij: ook de Galaxy Tab 4 en Galaxy Gear 2 worden tijdens het MWC waarschijnlijk gepresenteerd. De Galaxy Tab 4 komt waarschijnlijk in drie varianten met een 7-inch, 8-inch en 10,1 inch-scherm; net zoals dat het geval was bij de vorige Galaxy Tab. De Galaxy Gear 2 wordt vooral een evolutie van zijn voorganger, met mogelijk betere specificaties en een flexibel oled-scherm.

HTC keert terug met nieuw vlaggenschip

HTC logo

HTC grijpt doorgaans het MWC aan om nieuwe smartphones aan het grote publiek te tonen. In 2012 introduceerde de Taiwanese telefoonmaker bijvoorbeeld de HTC One X en One S, maar de HTC One werd een jaar later apart onthuld. Dit jaar hebben we goede hoop dat HTC zijn aankomende vlaggenschip ‘gewoon’ tijdens de beurs onthult. De verwachting is dat de nieuwe telefoon de naam HTC M8 of HTC Two krijgt, al heeft HTC nog geen uitsluitsel hierover gegeven. Wel hebben we in een eerder stadium al kennisgemaakt met het design en de specificaties van de smartphone, die waarschijnlijk een kleine verbetering wordt ten opzichte van zijn voorganger. Verder is er een kleine kans dat HTC een aantal goedkopere modellen uit de doeken doet, zoals een Mini-variant van de HTC Two/M8. Om de winst te verhogen, gaat de fabrikant zich de komende tijd meer richten op middenklassesmartphones.

Nieuwe modellen in Sony’s Xperia-lijn

Sony logo

Sony opent tijdens het Mobile World Congress 2014 waarschijnlijk vol de aanval op Samsung met een aantal nieuwe high-end smartphones en tablets. De afgelopen weken konden we niet om de geruchten rondom de Xperia Z2 en Xperia Tablet Z2 heen. Van eerstgenoemde weten we zelfs al de verwachte specificaties en ook het design van het vlaggenschip van Sony is uitgelekt. Over de Xperia Tablet Z2 is minder bekend, al verwachten we dat de tablet iets dunner en sneller wordt dan zijn voorganger. Verder richt Sony zich, net als Samsung, meer en meer op wearables; wellicht dat het bedrijf ons tijdens het MWC verrast met een opvolger van de Smartwatch 2.

LG: meer van hetzelfde?

LG logo

En dan tot slot LG. De fabrikant onthulde onlangs de LG G Pro 2, maar gaf direct aan dat het toestel voorlopig niet naar Nederland en België zal komen. We verwachten dat de phablet is te testen op de stand van LG, maar vooralsnog hebben we daar als Nederlandse gebruikers weinig aan. Waar we wel wat aan hebben, is de onthulling van de LG G2 Mini tijdens het MWC. Deze iets kleinere versie van de LG G2 wordt tijdens het evenement officieel gepresenteerd. De LG G3 zal waarschijnlijk nog niet worden onthuld in Barcelona; geruchten gaan dat de release van het toestel op zijn vroegst plaatsvindt in mei of juni. Tijdens het Mobile World Congress 2014 zullen we het dan ook vooral moeten doen met nieuwe budgettelefoons en middenklassers van LG.

Het laatste MWC 2014 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu