De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Modder maakt 23 inch Android-tablet voor 600 dollar

Redactie
21 september 2011, 12:27
1 min leestijd
Modder maakt 23 inch Android-tablet voor nog geen 600 dollar

Het grote voordeel van Android is dat het mobiele beturingssysteem op schermen van verschillende groottes geïnstalleerd kan worden. Modder Martin Drashkov besloot met Android aan de slag te gaan, en maakte een Android-tablet met een 23 inch scherm. De Android MegaPad is gemaakt van componenten die in totaal minder dan 600 dollar kosten en je zo in de winkel kunt kopen.

Martin Drashkov heeft de 23 inch MegaPad gebouwd in zijn keuken. Het apparaat draait op een verouderde versie van Android. In het demofilmpje is te zien hoe Drashkov Google Earth en Fruit Ninja speelt op het grote scherm. Volgens de modder zal een scherm van een dergelijke grootte het mogelijk maken om met meerdere gebruikers tegelijkertijd op een tablet bezig te zijn. Hiervoor zullen nieuwe apps ontwikkeld moeten worden die deze functionaliteit kunnen benutten.

Lees verder na de advertentie.

Het nadeel van de 23 inch MegaPad is dat deze niet mobiel is. Het laat wel goed zien hoe de toekomst eruit kan ziet met grote aanraakgevoelige schermen voorzien van Android. Het zal nog wel enige tijd duren voordat tablets met een dergelijke grootte in de winkels komen te liggen. Tot die tijd zullen we het met 10.1 inch schermen moeten doen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu