De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

MODE zijn makkelijk verwisselbare horlogebandjes voor Android Wear

Erwin Vogelaar
26 april 2016, 19:16
1 min leestijd
MODE zijn makkelijk verwisselbare horlogebandjes voor Android Wear

Android Wear wordt een stuk modieuzer, want met MODE kun je makkelijker dan ooit je horlogebandje verwisselen.

Lees verder na de advertentie.

MODE horlogebandjes

Met de nieuwe MODE-horlogebandjes kun je makkelijk het bandje van je Android Wear-horloge verwisselen. Hoewel veel smartwatches al relatief simpele systemen hebben om snel een bandje te vervangen, gaat Google nu een stapje verder. Het verwisselen van een bandje is met MODE zo simpel als het verschuiven van een klein knopje aan de achterkant van het horloge. Hierdoor moet het mogelijk zijn om voor elke situatie en outfit een ander bandje te kiezen.

mode horlogebandjes

De MODE-horlogebandjes worden in samenwerking met Hadley Roma gemaakt. De bandjes komen in vier verschillende maten, waardoor het voor verschillende horloges en polsen moet werken. De bandjes werken ook op ‘normale’ horloges, maar wie draagt die nou nog. De eerste lading met horlogebandjes verschijnt in leer en silicoon, waarbij de silicone bandjes uiteraard wat goedkoper zijn.

De bandjes zijn via Google enkel in de Amerikaanse Google Store te koop, maar via Amazon.com zijn ze ook  te importeren. Importeren wordt alleen wel een duur grapje, waardoor het vaak verwisselen van je bandje er waarschijnlijk toch niet in zit.

Om dit nieuwe bandjessysteem aan te laten slaan, deelt Google het design van het bandje met andere merken. Hierdoor kunnen ze met hetzelfde mechanisme bandjes maken. Dit zorgt voor meer opties voor Android Wear-dragers en hopelijk binnen afzienbare tijd ook meer aanbod in de Benelux. De bandjes werken met de Asus ZenWatch (eerste en tweede generatie), Fossil, Huawei Watch, LG Watch Urbane, LG G Watch (R), Moto 360 (tweede generatie) en Samsung Gear Live.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu