Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Modulair design LG G5 ook in toekomstige LG-toestellen

Erwin Vogelaar
30 maart 2016, 18:36
1 min leestijd
Modulair design LG G5 ook in toekomstige LG-toestellen

De LG G5 valt op door het unieke modulaire design. Als het aan LG ligt, worden ook toekomstige toestellen uitbreidbaar.

Lees verder na de advertentie.

Modulair design LG

Nog enkele weken en dan is de  LG G5  verkrijgbaar. Het nieuwste vlaggenschip van LG valt op door het modulaire design. Niet alleen kunnen gebruikers de accu omwisselen, maar ook modules toevoegen voor meer functionaliteit. LG G5 senior designer Lee Jung-hoon stelt in een interview met The Verge dat het bedrijf verder gaat met dit modulaire design in toekomstige toestellen.

modulair design lg

Het modulaire design van de LG G5 begon met het verzinnen van een goed ontwerp om de accu te verwisselen. In andere toestellen waar de accu verwijderbaar is, moet de gebruiker toch nog een aantal onhandige handelingen doen. Daarom dachten de designers van LG aan de manier waarop een pistool herladen wordt. “Als je dit doet, voel je dat je iets speciaal doet”, stelt Lee. Door dit mechanisme werd het ook mogelijk om modules te te voegen. Denk hierbij aan een module met fysieke cameraknoppen, waarbij ook een extra accu geleverd wordt, of een module voor betere audio.

Het is nog te vroeg om te zeggen of de modules voor de LG G5 ook in de toekomstige LG G6 gestopt worden. De modules zijn nu specifiek gemaakt voor het design van de LG G5, waardoor de vrije ontwikkeling van de LG G6 vermoeilijkt wordt, als de ontwerpers rekening moeten houden met bestaande modules. “We moeten evolueren, we moeten verbeteren”, stelt Lee. Sprekend over de modules zegt de designer: “We gaan hier niet mee stoppen”. LG-woordvoerders verduidelijkten deze uitspraak nog door te stellen dat het bedrijf in de toekomst blijft bij het modulaire design.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu