‘Alcatel kondigt volgende maand modulaire, lichtgevende smartphone aan’

Thomas Haenen
30 januari 2017, 10:23
2 min leestijd
‘Alcatel kondigt volgende maand modulaire, lichtgevende smartphone aan’

Alcatel gaat vijf smartphones presenteren op het Mobile World Congress eind volgende maand, zo beweren bronnen. Eén van de toestellen is mogelijks deels modulair.

Lees verder na de advertentie.

Modulaire Alcatel-smartphone

De Chinese fabrikant zou flink uitpakken op de beurs in Barcelona, die over minder dan een maand van start gaat. Details over de vijf smartphones ontbreken vooralsnog, behalve van één van de modellen. Het gaat waarschijnlijk om het vlaggenschip van de fabrikant, een opvolger voor de Idol 4 die vorig jaar op de beurs werd gepresenteerd.

Alcatel’s vlaggenschip zou een modulaire smartphone zijn, volgens het Hongaarse Tech2. Met hoesjes kan het toestel van nieuwe functies voorzien worden. Op twee uitgelekte foto’s is het toestel te zien van een lichtgevende achterkant. Deze bestaat uit een groot aantal led-lampjes waarvan de kleuren veranderen als je bijvoorbeeld muziek luistert, vergelijkbaar met de JBL Pulse-speakers.

Met deze smartphone lijkt Alcatel andere fabrikanten als Lenovo en LG te volgen. Deze brachten vorig jaar hun eigen modulaire smartphones uit, respectievelijk de Moto Z en G5. Die toestellen waren niet succesvol. Wel lijkt er een significant verschil te zitten tussen de Alcatel en de concurrentie. Waar zij met losstaande modules kwamen, suggereert de bron dat Alcatel zijn accessoires in de vorm van hoesjes gaat uitbrengen.

De smartphone heeft een onbekend formaat, maar is achterop waarschijnlijk voorzien van een 13 megapixel-camera met dubbele led-flitser. Voorop zit nog een 8 megapixel-camera. Alcatel gebruikt een octacore-processor van MediaTek, met een onbekende hoeveelheid werkgeheugen en opslagruimte. De modulaire Alcatel-smartphone zou een adviesprijs van iets meer dan 300 euro meekrijgen.

Het Mobile World Congress vindt van maandag 27 februari tot en met donderdag 2 maart plaats in Barcelona. Alcatel kondigt zijn nieuwe smartphones waarschijnlijk aan in het weekend voor de beurs van start gaat. Ook LG, Huawei en Sony zeggen nieuwe toestellen op de beurs te presenteren.

Lees het laatste nieuws over Alcatel

Bron: Tech2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu