De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Modulaire smartwatch grote hit op KickStarter

Gijs Ettes
14 oktober 2015, 8:56
1 min leestijd
Modulaire smartwatch grote hit op KickStarter

BLOCKS, een modulaire smartwatch die volledig is te personaliseren en werkt met zowel Android als iOS, heeft binnen één dag zijn crowdfundingdoel behaald. De bedenkers hebben op dit moment al ruim 450.000 dollar opgehaald.

Lees verder na de advertentie.

Zelf modules toevoegen

BLOCKS is de eerste modulaire smartwatch ter wereld en laat  je zelf bepalen welke functies je wilt hebben. Aan het uurwerk (de ‘Core’) kunnen modules als schakels worden geplaatst om zo bijvoorbeeld een hartslagmeter, extra accu, nfc-chip of gps-module te koppelen.

Elke schakel heeft een andere functie en kan gebruikt worden om de smartwatch te upgraden. BLOCKS is een open platform, wat betekent dat elk bedrijf apps kan ontwikkelen om van de mogelijkheden van de modules gebruik te maken. Momenteel zouden er al 1500 app-ontwikkelaars aangesloten zijn bij het project.

https://www.youtube.com/watch?v=BT98FChvoFU

Het KickStarter-model van BLOCKS is vanaf 275 dollar te reserveren, waarbij je het klokje (in de kleuren zwart, wit of rood) en vier modules krijgt. Je kunt kiezen uit de eerder genoemde schakels of de zogenoemde ‘Adventure Module’ die de smartwatch de mogelijkheid geeft om de hoogte, luchtdruk en temperatuur te meten.  Alle informatie wordt getoond op het ronde scherm van 1,35 inch (360 bij 360 pixels) dat met je vingers is te bedienen.  De interface is ook voor spraakbesturing geoptimaliseerd en kan apps, notificaties en informatie tonen.

Meer informatie over BLOCKS

BLOCKS is via bluetooth 4.1 met je smartphone te koppelen en ondersteunt wifi 802.11 b/g/n. Onderhuids is een Snapdragon 400-chip, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslag te vinden.  De accuduur van de 400 mAh-accu bedraagt circa anderhalve dag en de smartwatch werkt met Android 4.0+ en iOS 8.0+. Het besturingssysteem is niet gebaseerd op Android Wear, maar is een aangepaste versie van Android Lollipop. Meer informatie vind je op deze Kickstarter-pagina.

Bron: Kickstarter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu