Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

5 Android-apps om een geslaagd Moederdag cadeau te vinden

Jarno Stinissen
5 mei 2016, 15:23
3 min leestijd
5 Android-apps om een geslaagd Moederdag cadeau te vinden

Aanstaande zondag (8 mei) is het weer zover: Moederdag! Omdat de zoektocht naar een geschikt cadeau best lastig kan zijn, lichten we vijf  apps uit die je op weg helpen. Met een paar klikken vind je de leukste geschenken om je moeder in het zonnetje te zetten.

Lees verder na de advertentie.

Hieronder  bespreken we de apps Greetz, Yuno Kado, Couverts, Pinterest en het Rijmwoordenboek, die allemaal gratis zijn te downloaden in Google Play. Ze nemen weinig ruimte in op je toestel en  zijn erg makkelijk in gebruik.

1. Greetz kaarten en cadeaus

greetz moederdag

Lukt het je dit jaar niet om zelf je moeder te verrassen, dan kun je met de Greetz-app  een kaartje  naar haar  sturen, met of zonder geschenk. Vanuit de app stel je zelf een kaart samen, waarbij je de keuze hebt uit duizenden verschillende ontwerpen.

Je kunt ook een eigen foot in het kaartje verwerken, inclusief cadeautje. Je verstuurt de fysieke kaart direct vanaf je mobiel en je moeder heeft hem een dag later in huis, mits je vóór 22.00 uur ‘s avonds je bestelling plaatst.

Download Greetz kaarten en cadeaus in Google Play (gratis)

2. Yuno  Kado

yno kado

Yuno Kado is een gratis app die op basis van een vragenlijst het beste  Moederdag cadeau voor jou selecteert.  Zo geef je aan wat je budget is en of je moeder al dan niet het cadeau samen met jou zou willen ‘beleven’. Daarnaast kun je aangeven of je moeder houdt van luxe geschenken of juist meer praktisch is ingesteld.

Ook vragen over sportiviteit en of je moeder meer een binnen- of buitenmens is, spelen mee. De cadeau-ideeën die uiteindelijk worden gepresenteerd, wisselen van dvd’s tot kookboeken en tijdschriften. Vanuit de app kun je meteen het gewenste geschenk aanschaffen.

Download Yuno Kado  in Google Play (gratis)

3. Couverts

Couverts

Een lekker hapje eten doet het altijd goed op Moederdag. Couverts is dan ook een aanrader om te gebruiken op deze bijzondere dag. De app geeft op basis van je huidige locatie een overzicht van alle restaurants en eettentjes in de buurt, inclusief toegang tot menukaarten en bezoekersrecensies. Deze zijn vaak kort en duidelijk, zodat je precies weet in welke eettent jij en je moeder het beste kunnen bezoeken.

→  Download Couverts in Google Play (gratis)

4. Pinterest

pinterest

Geen inspiratie voor een geschikt Moederdag cadeau? Kijk dan eens op Pinterest ter inspiratie. Het sociale fotonetwerk staat bol van de leuke cadeautips en presentjes die je eventueel zelf kunt maken, mits je niet over twee linkerhanden beschikt.

Tik het woord ‘Moederdag’ in de zoekbalk en je bent al een aardig eind op weg om het ideale cadeau voor je moeder te vinden.   Daarnaast kun je gebruikmaken van de vele categorieën die Pinterest rijk is, waaronder cadeaus, populair, huisdecoratie, haar en schoonheid.

Download Pinterest in Google Play (gratis)

5. Rijmwoordenboek

rijmwoordenboek

Het Rijmwoordenboek van de website Gedichten.nl is niet alleen geschikt voor Sinterklaas, maar ook voor het maken van gedichten voor bijvoorbeeld Moederdag. De app verdient niet de schoonheidsprijs, maar werkt lekker eenvoudig.

In de zoekbalk kun je een (werk)woord invoeren, waarna het Rijmwoordenboek toont welke woorden hierop rijmen. Daarnaast zie je snel gerelateerde woorden om je verder te helpen met het opstellen van je gedicht. Het Rijmwoordenboek is  slechts 58kb groot en werkt met vrijwel elk Android-toestel.

Download Rijmwoordenboek in Google Play (gratis)

Welke tip heb jij voor een geslaagd Moederdag cadeau? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu