‘Galaxy S5 benchmark wijst op 2K-scherm’

Gijs Ettes
4 december 2013, 15:28
1 min leestijd
‘Galaxy S5 benchmark wijst op 2K-scherm’
Galaxy S5 benchmark concept

Een Galaxy S5 benchmark wijst er mogelijk op dat het toestel een 2K-scherm met een resolutie van maar liefst 2560 bij 1440 pixels krijgt. In een database van Kishonti Informatics, een bedrijf dat de prestaties van verschillende mobiele apparaten in kaart brengt, is de Samsung SM-G900S opgedoken. Dat serienummer betreft wellicht het aankomende nieuwe vlaggenschip van de elektronicafabrikant.

In de Galaxy S5 benchmark is verder te zien dat de SM-G900S beschikt over een Snapdragon 800-processor en een Adreno 330-gpu; het is dus nog maar de vraag of de Galaxy S5 kan beschikken over een 64-bit-processor. Alles over de voordelen van laatstgenoemde, lees je in het Android 64 bit-artikel van AndroidPlanet.

Lees verder na de advertentie.

Dat het aankomende vlaggenschip van Samsung vliegensvlug wordt, staat echter buiten kijf. In de resultaten van de Galaxy S5 benchmark is bijvoorbeeld te zien dat de maximale snelheid van de quadcore-processor rond de 2,5GHz ligt. In zijn energiebesparende modus ligt de kloksnelheid van de Qualcomm-cpu op 300 MHz.

Een ander gerucht dat steeds hardnekkiger wordt, heeft betrekking op de behuizing van de Galaxy S5. Een metalen Galaxy S5 is hierbij zo goed als zeker, in tegenstelling tot eerdere Galaxy-toestellen die voornamelijk uit plastic bestonden.

→  Wil je als eerste een  Samsung Galaxy S5 kopen?  Lees dan het laatste nieuws over dit aankomende toptoestel en kom alles te weten over de  Samsung Galaxy S5 prijs, wanneer de verkoop start en meer.

Lees meer over de Galaxy S5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu