De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Mogelijke hardwarefout HTC One X zorgt voor slecht Wi-Fi-bereik

Redactie
10 juni 2012, 11:34
1 min leestijd
Mogelijke hardwarefout HTC One X zorgt voor slecht Wi-Fi-bereik
HTC One X

Sommige eigenaren van de HTC One X hebben problemen met het Wi-Fi-bereik van hun toestel. Het signaal is zwak en valt soms compleet weg. Niet iedereen heeft hier last van, maar in een topic op XDA doen zeer veel gedupeerden hun zegje. Volgens een ontwikkelaar op XDA komt dit door een hardwarefout. Hij ontdekte de fout door een simpele test: als je de One X in de rechter bovenhoek met je duim en wijsvinger samendrukt, neemt de sterkte van het Wi-Fi-signaal toe.

De fout komt door een connectieprobleem van de Wi-Fi-pins. Hierdoor is niet alleen je Wi-Fi-signaal slecht, ook je batterij gaat sneller op omdat het toestel harder moet werken om de connectie te behouden. Op onze One X hadden wij dit probleem overigens niet, want het Wi-Fi-signaal bleef tijdens het drukken dezelfde sterkte houden. Er is dus ook een grote kans dat je geen Wi-Fi-probleem hebt.

Lees verder na de advertentie.

De Wi-Fi-test (zoals in onderstaande video) voer je zo uit:

Knijp met je duim en wijsvinger de voor- en achterkant van de One X samen, precies tussen de camera en de volume-knop in. Als je Wi-Fi-signaal toeneemt, heb je ook last van deze hardwarefout.

Het wordt aangeraden om een Wi-Fi-app als Wifi Analyzer te gebruiken om de Wi-Fi-sterkte te meten.

Op dit moment is een medewerker van HTC bezig het forum in de gaten te houden en ondersteuning te bieden aan degenen met het Wi-Fi-probleem. Het topic staat verder vol nuttige informatie, zoals een uitgebreide beschrijving van het probleem, hoe je het zelf op kunt lossen door je toestel uit elkaar te halen en een paar tijdelijke oplossingen. HTC heeft nog geen officiële reactie gegeven.

Heeft dit artikel je geholpen?
HTC One X
HTC One X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu