Mogelijke kleinere variant van Xperia Z1 op komst

Gijs Ettes
1 oktober 2013, 10:20
1 min leestijd
Mogelijke kleinere variant van Xperia Z1 op komst
Xperia Z1 f

De website Xperiablog heeft foto’s opgedoken van een mogelijk kleinere versie van Sony-vlaggenschip Xperia Z1. Voorlopig zou dit toestel nog de Xperia Z1 f heten en een scherm van 4,3 inch krijgen, in tegenstelling tot de 5 inch van de reguliere Xperia Z1.

Xperiablog dook de foto’s van de nog onbekende Xperia op uit een brochure van de Japanse provider NTT DoCoMo. Het is echter nog niet helemaal zeker of de informatie uit de brochure betrouwbaar is.

Lees verder na de advertentie.

De Xperia Z1 f zou net als zijn grote broer een Snapdragon 800 krijgen, die werkt met vier cores van 2.2GHz. Het werkgeheugen en de interne opslagcapaciteiten blijven ook respectievelijk 2GB en 16GB. De resolutie van het scherm is wel iets minder: 720×1280 pixels in plaats van 1080×1920 pixels.

Net als de Xperia Z1 zou de 4,3 inch-smartphone een 20,7-megapixel-camera krijgen en een 2,2-megapixel-frontcamera. De afmetingen van het toestel bedragen 127×64,9×9,4 millimeter, wat natuurlijk minder is dan bij Sony‘s huidige vlaggenschip het geval is en misschien fijner is voor mensen die dat toestel te groot vinden. Hij tot slot stof- en waterdicht.

Als de gelekte specificaties en foto’s kloppen, is de Xperia Z1 f een smartphone om je vingers bij af te likken, op het gebied van specificaties althans. Over mogelijke prijzen of releasedata van deze mini-versie van de Xperia Z1 werd nog niks gemeld in de brochure.

Bron: Xperiablog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu