De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gerucht: onthulling Samsung Galaxy S10 halverwege februari – update

Thomas Haenen
10 januari 2019, 10:08
2 min leestijd
Gerucht: onthulling Samsung Galaxy S10 halverwege februari – update

De onthulling van de Samsung Galaxy S10 is mogelijk nog iets eerder dan verwacht. Nieuwe bronnen spreken over een aankondiging halverwege februari, op een evenement in San Francisco.

Lees verder na de advertentie.

UPDATE: Samsung heeft bevestigd dat de Galaxy S10 op 20 februari in San Francisco wordt gepresenteerd.

Mogelijke Samsung Galaxy S10 onthulling al eerder

Bronnen spraken eerder al over een aankondiging op 20 februari, maar The Korea Herald suggereert dat het evenement mogelijk nog iets eerder plaatsvindt. Volgens de doorgaans betrouwbare zakenkrant wordt de smartphone namelijk één week voor het Mobile World Congress gepresenteerd, in San Francisco. Die beurs vindt vanaf 25 februari in Barcelona plaats, waardoor de S10-aankondiging mogelijk al op 18 februari is.

Waarschijnlijk wordt de definitieve datum snel door Samsung bevestigd. De onthulling is immers al over ongeveer een maand. De release ligt niet veel later: de Galaxy S10 is naar verwachting vanaf begin maart verkrijgbaar. Bronnen beweren dat de fabrikant minstens drie varianten in ontwikkeling heeft: de Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en een goedkopere, kleinere Galaxy S10E.

Mogelijke Samsung Galaxy S10 onthulling

In voorgaande jaren presenteerde Samsung zijn nieuwe toptoestel meestal op het Mobile World Congress. Samsung kiest dit jaar echter bewust voor een eerdere aankondiging, om zo de concurrentie te snel af te zijn. The Korea Herald claimt dat grote rivaal Huawei een opvouwbare smartphone presenteert in Barcelona, en Samsung wil kostte wat kost zijn variant eerder onthullen.

Dit is er nieuw aan de Samsung Galaxy S10

In de voorbije dagen zijn al veel foto’s en beelden van de Galaxy S10 opgedoken. Zo weten we dat het toestel een groter scherm krijgt met dunnere randen. Om een voorkantvullender scherm mogelijk te maken, zit de selfiecamera verwerkt in een gaatje in het scherm. De reguliere S10 heeft een enkele frontcamera, de S10 Plus beschikt over twee cameralenzen aan de voorkant.

Aan de achterkant van de S10 zit een driedubbele camera, die weer betere foto’s maakt dan zijn voorganger. Verder is het vlaggenschip voorzien van een vingerafdrukscanner in het scherm, krachtigere hardware, Android Pie met de OneUI-interface en verbeterde gezichtsherkenning.

→ Meer weten? Check het Samsung Galaxy S10 geruchten-overzicht

Lees meer Samsung-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu