Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Mogelijke schikking tussen Apple en Samsung?

Redactie
21 juni 2011, 21:02
1 min leestijd
Mogelijke schikking tussen Apple en Samsung?

Het is niets nieuws dat Apple en Samsung met elkaar overhoop liggen over inbreuken op patenten. Apple beschuldigde Samsung als eerste van het inbreuk maken op patentrechten van de Amerikaanse elektronicagigant. Op haar beurt beschuldigde Samsung, Apple weer van het inbreuk maken op enkele patenten. Dit heeft geleid tot een aantal rechtszaken op verschillende niveaus. Volgens een advocaat van Apple zijn topmanagers van beide partijen nu rondom de tafel gaan zitten. Interessant daarbij is overigens, dat topmannen van Samsung ontkennen dat ze in gesprek zijn.

De voortslepende rechtszaak tussen Apple en Samsung heeft dus mogelijk het hoogtepunt bereikt. Hoewel een woordvoerder van Samsung ontkent dat de twee bedrijven met elkaar in gesprek zijn, lijkt het erop dat dit toch wel het geval is. Afgelopen vrijdag moesten de twee bedrijven voor de rechtbank verschijnen, rechter Lucy Koh deed een beroep op het relativeringsvermogen van beide bedrijven. Ze wees op de hechte relatie tussen de twee bedrijven, Apple was in 2010 namelijk de tweede grootste klant van Samsung. Ook vroeg ze zich hardop af of waarom de twee zo moeilijk deden.
Of het waarschijnlijk is dat Apple en Samsung hun geschillen zullen schikken zal nog moeten blijken. Eerder heeft Apple wel een schikking met Nokia getroffen, deze rechtszaak had min of meer dezelfde aard als de rechtszaken tussen Samsung en Apple. Een schikking zal dus in de vorm van een bepaald bedrag zijn dat Samsung aan Apple zal moeten voldoen per verkochte tablet of telefoon.

Lees verder na de advertentie.

Bron

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu