De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Hacker wil miljoenen Twitter-accounts verkopen’

Wouter Nijsen
9 juni 2016, 9:22
2 min leestijd
‘Hacker wil miljoenen Twitter-accounts verkopen’

Twitter is mogelijk gehackt. Een hacker beweert miljoenen accounts te hebben buitgemaakt en deze te willen verkopen voor bitcoins.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijke Twitter hack

Volgens een analyse van de website LeakedSource heeft een Russische hacker 32 miljoen unieke accounts in handen. De hacker gaf via ZDNet  aan 379 miljoen account te hebben en deze op de zwarte markt te willen verkopen voor 10 bitcoins, wat neerkomt op ongeveer 5100 euro. LeakedSource heeft een kopie van de data gekregen van de gebruiker Tessa88. Het zou gaan om e-mail-adressen, gebruikersnamen en wachtwoorden.  Omdat de wachtwoorden als platte tekst zijn opgeslagen, is het aannemelijker dat ze zijn verkregen via malware, dan dat Twitter daadwerkelijk is gehackt.

twitter hack

Twitter heeft inmiddels gereageerd op het nieuws en zegt dat hun systemen niet zijn gehackt. Wel roept het bedrijf aan gebruikers op om een veilig en lang wachtwoord te veranderen. Anno 2016 zijn er nog steeds veel mensen die kiezen voor simpele wachtwoorden als ‘123456’, ‘qwerty’ en ‘password’. De meeste accounts hebben een mail.ru-adres, waardoor de malware vooral Russen heeft getroffen.

Zo verander je je wachtwoord

Hoewel het dus onduidelijk is of Twitter daadwerkelijk is gehackt, is het sowieso verstandig om je wachtwoord te veranderen. Dit is heel gemakkelijk en kan gewoon via de Android-app. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Open de Twitter-app en linksboven op het icoontje;
  2. Kies vervolgens voor Instellingen > Account > Wachtwoord wijzigen.

Om een sterk wachtwoord te nemen, kun je het beste kiezen voor een wachtwoordbeheerder als LastPass of 1Password. Deze diensten slaan al je wachtwoorden in kluis op en bieden tevens de optie om lange, sterke wachtwoorden te creëren. Wil je je account nog beter beveiligen, dan kun je de tweestapsverificatie van Twitter inschakelen.

Eerder deze week schreven we al over Twitter. De Android-app is op de schop gegaan en voorzien van een nieuw design. Het uiterlijk van de app ligt nu in lijn met het Material Design en het is mogelijk om tussen secties te wisselen door naar links of rechts te swipen.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bronnen: LeakedSource, ZDNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu