De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de mooiste foto’s van tien jaar Google Street View

Erwin Vogelaar
30 mei 2017, 20:28
2 min leestijd
Dit zijn de mooiste foto’s van tien jaar Google Street View

Google Street View is jarig. Tien jaar geleden werden de allereerste afbeeldingen voor deze dienst gepubliceerd. Sindsdien is er veel gebeurd. Dit zijn de mooiste Google Street View-foto’s.

Lees verder na de advertentie.

Mooiste Google Street View-foto’s

Larry Page wilde een 3d-kaart van de wereld maken. Vanuit dat idee ontstond Google Street View. Deze dienst kennen we nu niet alleen als een manier om straten te bekijken, maar ook als medium voor bijzondere reizen over de hele wereld. Dit is mogelijk, omdat Google op allerlei plekken gefilmd heeft. Niet alleen met de auto, maar bijvoorbeeld ook met de fiets, lopend of op de rug van een kameel. Daar zijn een stapel hele mooie foto’s uitgekomen en daar kiezen we er enkelen van uit.

street view-foto's

In 2006 ging de eerste auto met een 360-graden-camera de straat op om beelden voor Street View te maken. Een paar jaar later zijn de eerste beelden in Nederland gemaakt. In 2008 schoot Google de eerste foto’s per fiets, in 2010 per sneeuwscooter, in 2012 onder water en in 2014 vanaf de rug van een kameel.

Sinds 2015 is het mogelijk om Street View te bekijken via een vr-bril. Hierdoor voelt het alsof je nog meer aanwezig bent op de plekken waar je digitaal wandelt.

street view-foto's

Er worden steeds meer bijzondere plekken aan Street View toegevoegd. Niet alleen moeilijk te bereiken locaties die de meeste mensen nooit met hun eigen ogen zullen zien, maar ook Nederland wordt steeds meer zichtbaar. Eind vorig jaar mochten we bijvoorbeeld verschillende Nederlandse natuurgebieden verwelkomen op de dienst. Eerder dat jaar werd het ook mogelijk om Paleis Noordeinde binnen te stappen via Street View.

street view-foto's

Google deelt de foto’s die je hier ziet op zijn feestblog, om zo de verjaardag van Street View te vieren. Hoewel wij deze foto’s de mooiste vonden, vind je er nog meer op de Google-blog.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu