Moons: “HTC stopt niet met Windows Mobile”

Redactie
8 september 2010, 17:29
1 min leestijd
Moons: “HTC stopt niet met Windows Mobile”
mark moons

Op dit moment maakt het bedrijf HTC telefoons met Android en Windows Mobile als besturingssysteem. Nu het zo goed gaat met de Android-tak, lijkt het een logische keuze om te stoppen met Windows Mobile. Mark Moons, regionaal directeur van HTC Benelux, vindt van niet. “We gaan er niet mee stoppen. We weten dat er een inhaalslag gemaakt moet worden. Voor datgene wat ik tot nu toe gezien heb ben ik erg enthousiast”, zegt hij over Windows Phone 7 in een interview met Marketingfacts.


Over het marktaandeel van Android is Moons enorm tevreden. “We mogen bij HTC onze CEO op onze blote knieën danken. Hij keek in 2005 al samen met Google naar een besturingssysteem met de naam Android,” vertelt Moons. “HTC was onder de ‘founding partners’ de enige hardwareleverancier die betrokken was. Dat heeft ons technisch gezien een grote voorsprong gegeven die we vandaag de dag nog steeds uitbuiten.”

Lees verder na de advertentie.

HTC wil in 2012 in de top 3 van producenten staan in Nederland. Dit wil het bedrijf niet bereiken met één telefoon, maar met een gefocust portfolio. “Ik denk niet dat het mogelijk is om te zeggen dat een toestel die top 3 positie gaat brengen. De HTC Desire levert op dit moment nog geen 50 procent van de totale verkopen.”

Zoals verwacht onthult Moons niets over de nieuwe HTC-toestellen, die op 15 september aan de pers worden getoond. Toch staan er wel wat interessante uitspraken over Apple en seks in het interview. Lees het hele interview op de website van Marketingfacts.

Interview Mark Moons HTC over Antennagate, Updates, Android en Windows Mobile 7 from MGvandenBroek on Vimeo.

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's