De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tweede Moto 360 krijgt eindelijk Android Wear 2.0: zo update je

Erwin Vogelaar
26 mei 2017, 20:36
2 min leestijd
Tweede Moto 360 krijgt eindelijk Android Wear 2.0: zo update je

Eigenaars van de tweede Moto 360 wachten al veel te lang op hun Android Wear 2.0-update. Nu is het zover. Tenminste: de Moto 360 Android Wear 2.0-update wordt voorzichtig uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Eindelijk Moto 360 Android Wear 2.0-update

Pak je Moto 360 erbij, want het is eindelijk tijd voor de Android Wear 2.0-update. Deze update is al maanden geleden aangekondigd, maar rolt bijzonder langzaam uit vanwege bugs die op het laatste moment roet in het eten gooiden. Niet enkel eigenaars van de Moto 360 moesten hierdoor lang wachten. Zo heeft ook de Huawei Watch pas recentelijk de update gekregen. De update wordt volgens Motorola nog wel gefaseerd uitgerold, dus het kan even duren tot ook jij met de nieuwste versie van Android Wear aan de slag kunt.

Hoewel het dus mogelijk nog even duurt, kun je wel handmatig controleren of Android Wear 2.0 al is gearriveerd. Dit doe je door je horloge erbij te pakken, terwijl je telefoon staat ingeschakeld en is verbonden met het internet. Vervolgens doorloop je de volgende stappen:

  1. Swipe naar links om de app tevoorschijn te halen;
  2. Zoek hier naar ‘Instellingen’ en tik daarop;
  3. Scroll omlaag en tik op ‘Over’;
  4. Scroll omlaag en tik op ‘Systeemupdates’.

Als de update beschikbaar is, wordt deze gedownload. Is de update er nog niet, dan kun je het later nog eens proberen. Het is onduidelijk hoe vlot de update wordt uitgerold. Heb je de update binnen? Dan moet je horloge minimaal vijftig procent zijn opgeladen om deze te kunnen installeren.

Dit is er nieuw in Android Wear 2.0

Met deze update krijgt je horloge plots een stapel nieuwe mogelijkheden. Voornamelijk qua communicatie ga je er op vooruit. Naast tekst inspreken, kun je met Android Wear 2.0 ook een toetsenbord oproepen of handschriftherkenning gebruiken. Ook krijg je horloge een eigen Play Store, zodat het apparaat los van je smartphone kan opereren.

Lees het laatste nieuws over Android Wear 2.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu