De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Eerste Moto 360 ontvangt geen Android Wear 2.0-update

Wouter Nijsen
13 juni 2016, 9:06
2 min leestijd
Eerste Moto 360 ontvangt geen Android Wear 2.0-update

Motorola heeft laten weten dat de eerste generatie van de Moto 360  niet wordt bijgewerkt naar Android Wear 2.0. Gebruikers lopen hierdoor een grote update mis.

Lees verder na de advertentie.

Geen Moto 360 Android Wear 2.0

Motorola heeft niet bekendgemaakt waarom de eerste Moto 360 de update niet ontvangt, maar hoogstwaarschijnlijk is de smartwatch niet krachtig genoeg om de software te draaien. Via Twitter laat het bedrijf wel weten dat er nog beveiligingsupdates worden uitgestuurd naar de smartwatch, mocht dat nodig zijn.

De Moto 360 (2015) wordt hoogstwaarschijnlijk wel van een update voorzien. Het is nog onduidelijk wanneer het nieuwe besturingssysteem precies beschikbaar wordt gemaakt. Onlangs ontvingen de smartwatches van Motorola een update met kleine verbeteringen.

motorola moto 360 sport

De eerste Moto 360 werd in 2014 geïntroduceerd en beschikt over een verouderde TI OMAP 3-processor met 512MB RAM en 4GB RAM aan opslagruimte. De tweede generatie heeft een snellere Snapdragon 400-chip met 512MB RAM en 4GB opslag.

Dit brengt Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 werd op Google I/O 2016 aangekondigd en is volgens Google de grootste update voor het besturingssysteem tot nu toe. Het design van de software is  flink verbeterd en bovendien wordt het mogelijk om informatie uit alle apps op een watchface te tonen. Dit zorgt ervoor dat je minder vaak aparte apps hoeft te openen.

Daarnaast wordt het versturen van berichten in Android Wear 2.0 een stuk makkelijker. Waar het voorheen alleen mogelijk was om met je stem op een bericht te reageren, krijgen we straks de optie om een klein toetsenbordje te gebruiken. Ook kunnen gebruikers straks met hun vinger schrijven op het scherm van hun horloge.

Belangrijker is dat straks veel functies te gebruiken zijn zonder dat een smartwatch  met een smartphone verbonden is. Het horloge  kan zelf een netwerkverbinding maken, wat bijvoorbeeld handig is bij het sporten, aangezien je niet meer je smartphone hoeft mee te nemen om fitnessfuncties te gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bronnen: Motorola, 2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto 360
Motorola Moto 360

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu