Moto 360 gelekt via Best Buy, gaat 250 dollar kosten’

Redactie
18 augustus 2014, 12:20
2 min leestijd
Moto 360 gelekt via Best Buy, gaat 250 dollar kosten’
moto 360 prijs

Eén van de meest interessante smartwatches met Android Wear is zonder twijfel de Moto 360. De smartphone heeft een rond scherm dat notificaties toont, maar vooral heel erg ‘een horloge’ is.

Eerder meldde Motorola dat de Moto 360 niet “te duur” zou worden. De eerste Moto 360 prijs is nu via Best Buy opgedoken, nadat eerder MobileFun ook de prijs publiceerde. Volgens Best Buy gaat de smartwatch 250 dollar kosten, maar MobileFun noemt een prijs van 250 euro. Het is mogelijk dat MobileFun, die ook in Nederland levert, de Europese prijzen hanteert. De verwachting is dat Motorola op 4 september de smartwatch introduceert, samen met twee nieuwe smartphones en een bluetooth headset.

Lees verder na de advertentie.

Moto 360 prijs

moto_360_side_2

Ook lekte Best Buy enkele specs van de Moto 360. Zo krijgt de smartwatch een 1,5 inch-scherm met een resolutie van 320 bij 290 pixels (205 ppi), hartslagmeter en een roestvrijstalen behuizing met een leren armband. Ook is de smartwatch waterdicht tot één meter diep, kan ‘ie draadloos worden opgeladen en is de verwachting dat het glas van de smartwatch van het krasbestendige saffier is gemaakt.

Hoewel 250 euro niet te veel is voor een dergelijk horloge – een gemiddeld merkhorloge kan al zo 200 euro kosten -, kan de Moto 360 prijs toch nog voor velen te hoog zijn om ‘even een smartwatch te proberen’. Toch valt het wel mee als je naar de concurrentie kijkt: deze smartwatches met Android Wear kosten veelal 200 euro. Motorola had al eerder aangegeven deze prijs niet te kunnen halen, mede door het fraaie design van de Moto 360.

Volgens Motorola is de Moto 360 het horloge van de toekomst. Middels subtiele meldingen kun je direct op je pols zien wie je mailt of belt, wanneer je volgende afspraak plaatsvindt en wat er op sociale media allemaal gezegd wordt. Zeg `Ok, Google` en stel een vraag en de Moto 360 voorziet je van de juiste informatie over bijvoorbeeld het weer, sportuitslagen en agenda-afspraken. Android Wear maakt gebruik van de functionaliteiten van Google Now, zodat je op het juiste moment van relevante informatie wordt voorzien.

Lees ook waarom wij de Moto 360 smartwatch een gamechanger vinden.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto 360
Motorola Moto 360

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu