Motorola Moto 360 is spatwaterbestendig en voorzien van speciale oplaadmethode

Gijs Ettes
20 maart 2014, 8:00
1 min leestijd
Motorola Moto 360 is spatwaterbestendig en voorzien van speciale oplaadmethode
Motorola Moto 360 specificaties

Motorola’s hoofdontwerper Jim Wicks heeft tijdens een Hangout-sessie een gedeelte van de Motorola Moto 360 specificaties uit de doeken gedaan. De smartwatch met Android Wear wordt als verwacht spatwaterbestendig, maar waarschijnlijk niet volledig waterdicht. Daarnaast krijgt het slimme horloge een speciale oplaadmethode die het gemakkelijk moet maken om het van stroom te voorzien. Waarschijnlijk maakt de Moto 360 gebruik van de Qi-standaard, waardoor je geen kabeltjes meer nodig hebt.

Wicks ging niet in op de specifieke Moto 360 specificaties, maar gaf wel aan dat de smartwatch zowel voor links- als rechtshandigen werkt. De gebruikersinterface past zich aan als je van pols wisselt. Daarnaast moet hij comfortabel te gebruiken zijn voor zowel mannen als vrouwen, ongeacht de dikte van de pols. De polsbandjes zijn verwisselbaar, waardoor je de lengte zelf kunt bepalen je de smartwatch persoonlijk kunt maken. De Moto 360 werkt met vrijwel alle Android-toestellen die beschikken over Android 4.3 of hoger.

Lees verder na de advertentie.

In de video hieronder kun je de Hangouts-sessie bekijken waarin Wicks meer vertelt over de Motorola Moto 360.

https://www.youtube.com/watch?v=HpY8O5Zer78

De juiste tijd aangeven is niet de primaire functie van de Moto 360. Het is ook mogelijk om het slimme horloge te bedienen middels stemcommando`s. Zeg `Ok, Google` en stel een vraag en de Moto 360 voorziet je van de juiste informatie over bijvoorbeeld het weer, sportuitslagen en agenda-afspraken. Daarnaast kun je alarmen inschakelen en notities maken. Android Wear maakt gebruik van de functionaliteiten van Google Now, zodat je op het juiste moment van relevante informatie wordt voorzien.

Lees meer over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto 360
Motorola Moto 360

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu