MOTO demonstreert Android-gebaseerde e-reader

moto_android_e-ink_displayAndroid is geschikt voor meer dan alleen mobiele telefoons. De MOTO Development Group heeft nu een Android-gebaseerd e-ink scherm gemaakt, waarmee ze een ebook-lezer op de markt kunnen brengen. MOTO is een zelfstandige organisatie, die niets te maken heeft met telefoonfabrikant Motorola. Bij de ontwikkeling gebruikte MOTO de E-Ink Broadsheet ontwikkelkit, gecombineerd met een 6 inch scherm en een OMAP-gebaseerde Android-devkit.

Er zijn veel meer bedrijven bezig met soortgelijke projecten. Het aantrekkelijke is dat ze het Google-platform vrij en kosteloos kunnen gebruiken, in tegenstelling tot Windows CE waarvoor licentiekosten moeten worden betaald. De ebook-lezer is nog verre van het prototype-stadium, maar geeft wel een indruk welke apparaten we nog kunnen verwachten. Denk aan een apparaat zoals de Amazon Kindle, maar met een besturingssysteem waarop je zelf kunt bepalen welke applicaties en boekaanbieders je gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.