De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Opvolger Moto E (2015) met groter scherm verschijnt online’

Wouter Nijsen
31 maart 2016, 14:16
2 min leestijd
‘Opvolger Moto E (2015) met groter scherm verschijnt online’

Er zijn vermeende specificaties van een nieuw budgettoestel van Motorola opgedoken. Mogelijk gaat het om de opvolger van de Moto E (2015), die op veel fronten zou zijn verbeterd.  

Lees verder na de advertentie.

`Dit zijn de Moto E (2016) specs`

Moto E 2015 opvolger

De specificaties doken op bij de benchmarkwebsite GFXBench en zijn gepubliceerd het Duitse  WinFuture. De smartphone zou een flinke verbetering zijn ten opzichte van de Moto E (2015), die vorig jaar in februari werd onthuld. Naar verluidt beschikt zijn opvolger  over een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Ter vergelijking: de tweede generatie Moto E doet het met een 4,5 inch-scherm met 960 bij 540 pixels. Daarnaast is er meer opslagruimte (16GB in plaats van  8GB) en werkgeheugen (2GB in plaats van  1GB) aanwezig.

Ook de camera krijgt mogelijk een upgrade. Waar de Moto E (2015) van een 5 megapixel-camera is voorzien, beschikt zijn opvolger over een 8 megapixel-camera. De vga-frontcamera wordt vervangen voor een 5 megapixel-camera, voor het maken van mooiere selfies en video`s. Een nieuwe quadcore-processor moet het geheel aandrijven. Standaard draait de derde Moto E  waarschijnlijk op Android 6.0 (Marshmallow).

Meer over Motorola

Omdat het vermeende toestel onder de modelnummers XT1700 en XT1706 vermeld staat, bestaat de kans dat het wordt uitgebracht onder het Moto-merk. Dit is opvallend, omdat begin dit jaar duidelijk werd dat Lenovo, de eigenaar van Motorola, de Moto-naam alleen gaat gebruiken voor high-end producten. Goedkopere toestellen als de Moto E worden uitgebracht  onder het Vibe-merk.

Ook is het nog niet duidelijk wanneer de smartphone verschijnt en wat hij gaat kosten. De Moto E (2015) verscheen maart 2015 in Nederland en had een adviesprijs van 129 euro. Tegenwoordig haal je het budgettoestel voor een tientje minder in huis. Het toestel werd vorige maand voorzien van Android 6.0, al kreeg alleen het 4G-model de update. Andere Motorola-toestellen zijn al eerder voorzien van het nieuwe besturingssysteem.

Motorola Moto E 2015

Motorola Moto E 2015 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Motorola Moto E 2015 prijzen. Bekijk alle Motorola smartphones.

Alle Motorola smartphones met prijzen

Het laatste nieuws over Motorola

Bron: WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto E 2015
Motorola Moto E 2015

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu