De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Motorola Moto G Android 4.4 update beschikbaar, KitKat voor goedkoop toestel

Redactie
9 januari 2014, 12:04
1 min leestijd
Motorola Moto G Android 4.4 update beschikbaar, KitKat voor goedkoop toestel
Moto G Android 4.4 update

De Moto G Android 4.4 update wordt op dit moment in verschillende landen uitgerold, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat berichten verschillende media. De Moto G is het goedkope toestel van het Amerikaanse Motorola, dat binnen een korte tijd enorm populair is geworden. Geen wonder: in onze Moto G review waren wij ook enorm verrast door en zeer positief over de smartphone.

De update die wordt verspreid, zorgt ervoor dat Android 4.4.2 op het toestel staat. Dit is de laatste versie van Android 4.4 KitKat, en tevens ook de firmware-versie die op veel Nexus-toestellen draait.

KitKat voor de Moto G

KitKat brengt onder andere het fijne Project Svelte waardoor ook toestellen met minder krachtige hardware Android soepel kunnen draaien, een fijne volledige scherm-modus, nieuwe Hangouts-app en nieuwe emoticons, en verbeterde locatie-instellingen en efficiënter multitasken.

Het blijft vooralsnog onbekend wanneer de Moto G Android 4.4 update ook in Nederland wordt verspreid. Gezien de landen waar de update op dit moment wordt uitgerold, is Nederland heel snel aan de beurt.

Moto G in het kort

budgetsmartphone Moto G kopen

De Moto G is een budgetsmartphone van Motorola die is voorzien van een 4,5 inch-scherm (1280 x 720 pixels) met Gorilla Glass, een 1,2GHz-quadcore-processor en 8GB opslaggeheugen. Helaas ondersteunt de Moto G geen 4G-netwerken.

Wel meldt het Amerikaanse bedrijf dat ze enkele verbeteringen aan de vrijwel stock-versie van Android hebben toegevoegd waardoor de batterijduur en prestaties zijn verbeterd. Dankzij een speciale nanocoating is de Moto G tevens spatwaterdicht. De telefoon meet 130 bij 66 bij 11,6 millimeter en weegt 143 gram.

Lees meer over de Moto G

De Moto G is los verkrijgbaar voor onder de 200 euro of gratis in combinatie met een abonnement. Wil je meer informatie? Check dan de Moto G kopen-pagina voor de scherpste deals van dit moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G
Motorola Moto G

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu