Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Heb jij ‘m al? Motorola rolt Android 5.0-update voor Moto G uit

Gijs Ettes
12 november 2014, 12:03
2 min leestijd
Heb jij ‘m al? Motorola rolt Android 5.0-update voor Moto G uit

Motorola is gestart met de uitrol van de Moto G Android 5.0-update. De update voor het 2014-model is al in beperkte mate in de VS beschikbaar en zal naar verwachting later in de rest van de wereld beschikbaar worden.

Lees verder na de advertentie.

Moto G Android 5.0-update in aantocht

Gek genoeg is de Moto G uit 2014 de eerste Android-smartphone die de update naar Android Lollipop ontvangt. Het toestel heeft sowieso de Nexus-modellen afgetroefd, al hebben op het moment van schrijven nog geen Nederlandse of Belgische gebruikers gemeld dat zij de Android 5.0-update hebben ontvangen. Mogelijk komt hier later vandaag verandering in. De Engelstalige release notes voor de update zijn wel al te lezen en geven een indruk van wat er allemaal nieuw en verbeterd is.

De Moto G draait op een stockversie van Android, wat betekent dat er afgezien van de Google-apps nauwelijks programma’s of features zijn toegevoegd. Dat is wel zo fijn voor gebruikers die Android in de meest pure vorm willen ervaren. De nieuwe Android-versie introduceert het Material Design met een simpeler en responsive design, nieuwe animaties en naadloze overgangen.

Android Lollipop zorgt verder voor verbeterde beveiliging, een langere accuduur, meer deel-opties, nieuwe snelle instellingen en brengt ART met zich mee, een geheel nieuwe Android-runtime, die de prestaties van apps verbetert en de interface soepeler laat werken.

Tot slot prettig is dat Android 5.0  het voor ontwikkelaars gemakkelijker maakt om bestanden op de sd-kaart te beheren. Deze functie werd zwaar beperkt met KitKat, maar de aankomende Android-versie kan apps weer toegang geven tot de gehele sd-kaart. Lees er meer over in onze Android 5.0 preview.

Moto G (2014): groter scherm en betere camera’s

nieuwe Moto G android 5.0-update

De nieuwe Motorola Moto G werd afgelopen september onthuld, heeft dezelfde naam als zijn voorganger, maar een groter 5 inch-scherm met een 720p-resolutie. Ook beschikt de vernieuwde smartphone over frontspeakers, die beter geluid produceren.

Voor de rest is de hardware grotendeels hetzelfde. Zo is er wederom een 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 400) en 1GB aan werkgeheugen aan boord. Het opslaggeheugen bedraagt 8GB of 16GB en is uitbreidbaar. Ons uitgebreide oordeel lees je in de Moto G review en hieronder vind je de beste aanbiedingen voor het toestel.

Het laatste nieuws over de Moto G

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G 2014
Motorola Moto G 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu