Deze Motorola-smartphones krijgen Android Lollipop

Motorola Moto G Android LollipopMotorola gaat vrijwel al zijn recente smartphones voorzien van een update naar Android 5.0 Lollipop. Zo ontvangen zowel de eerste generatie als de nieuwe Moto X de update, alsmede de Moto E, het budgettoestel dat een aantal weken geleden in Nederland en België verscheen. Verder kunnen we op korte termijn ook een Moto G Android Lollipop-update verwachten, voor zowel het 3G- als 4G-model.

Ook de Droid Ultra, Droid Maxx en Droid Mini worden bijgewerkt naar de nieuwste versie van Android, die gisteren officieel uit de doeken werd gedaan. Deze toestellen zijn echter alleen in de VS verschenen en daarmee niet interessant voor de Nederlandse markt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lollipop komt eraan

Nexus 6Momenteel is nog niet exact duidelijk wanneer de Android Lollipop-updates voor de toestellen van Motorola beschikbaar worden. De nieuwe Android-versie is vanaf 17 oktober aanstaande voor ontwikkelaars te downloaden, maar de consumentenversie zal nog een aantal weken op zich laten wachten. Motorola geeft zelf aan dat het na de officiële release van Lollipop zal samenwerken met zijn partners om de update zo snel mogelijk ter beschikking te stellen.

De Nexus 6, de Google-telefoon die door Motorola werd ontwikkeld en gisteren officieel werd gepresenteerd, draait uiteraard standaard op Lollipop. De 6 inch-smartphone beschikt over high-end specs en een fiks prijskaartje: in de VS gaat hij 649 dollar kosten en de verwachting is dat de europrijs daar weinig van zal afwijken. De release van het toestel vindt volgende maand plaats.

Het laatste nieuws over Motorola

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.