Dit is de reden achter het megasucces van de Motorola Moto G

Redactie
28 maart 2014, 15:56
2 min leestijd
Dit is de reden achter het megasucces van de Motorola Moto G
Moto G review

De Moto G verkoop is een megasucces. Het toestel verbreekt alle records van Motorola. Geen wonder: de uitstekende kleine smartphone kost maar een kleine 200 euro. Maar er is een andere reden voor het succes van de Moto G verkoop: India. De Moto G is een megahit in India, het snelst groeiende land ter wereld. Ook economisch gaat het daar steeds beter, en dat is te zien aan de interesse voor de Moto G: die groeide ongeveer net zo snel als de Indiase economie.

Motorola koos in India om het toestel te verkopen via één retailer, en alleen online. Dat scheelt enorm in de kosten omdat er geen verschillende partijen nodig zijn om het toestel op de Indiase markt te brengen. Motorla heeft met één grote partner flink op de kosten kunnen besparen, terwijl de interesse in het toestel even hoog bleef.

Eerder kondigde Motorola aan dat de Moto X ook naar Nederland komt. Het toestel is al bij verschillende retailers beschikbaar voor een prijs onder de 400 euro.

Moto G in het kort

Moto G Android 4.4 update

De Moto G biedt een prima Android-ervaring voor minder dan 200 euro. Het toestel heeft een goede bouwkwaliteit, een scherp scherm en snelle hardware. In de praktijk laat de Moto G je nooit wachten en bij normaal gebruik gaat de 2070 mAh-accu met gemak een dag mee. Dankzij een speciale nanocoating is het toestel bovendien spatwaterdicht. De telefoon meet 130 bij 66 bij 11,6 millimeter en weegt 143 gram.

Verder beschikt de budgetsmartphone over een 4,5 inch-scherm (1280 x 720 pixels) met Gorilla Glass, een 1,2GHz-quadcore-processor en 8GB opslaggeheugen. Helaas is er geen 4G-ondersteuning aan boord. Lees meer over het toestel in onze Moto G review.

Bestellen

De Moto G is los verkrijgbaar voor onder de 200 euro of gratis in combinatie met een abonnement. Wil je meer informatie? Check dan de Moto G kopen-pagina voor de scherpste deals van dit moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G
Motorola Moto G

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu